DENNIS KENIS | GRAVA

Billycom casefiles: Grava

‘Hoe vertalen we highlevel expertises naar heldere teksten, zonder in te boeten op credibiliteit en vindbaarheid?’ Een pittig contentvraagstuk op het lijf geschreven van Billycom! Tijdens het rebrandingtraject door Duval Branding werden we ingeschakeld voor de nieuwe website van Grava, digital performance agency uit Mechelen. Bring it on!

The client

Als het gaat om digitale marketing en strategie, loopt Grava in de spits. Display advertising, affiliate marketing, SEA, addressable TV, … Grava zet doordachte digitale campagnes op de rails voor een impressionant portfolio aan klanten waaronder ZEB, Leen Bakker en Neuhaus. De focus? Die ligt op analyseren, adviseren, activeren en converteren. Welcome to the converting community!

The job

Hoewel de eerdere website de expertises van Grava zeer technisch benaderde, matchte deze highlevel content niet met het gewenste doelpubliek (B2B, B2B2C, B2C). Billycom scherpte haar strategische pen om de visie, missie en het merkverhaal van Grava te vertalen naar wervende teksten met de juiste tone of voice, technisch correct en zonder geloofwaardigheid te verliezen.

How we did it

Let’s get personal | Geen goede teksten zonder grondige briefing! Billycom trapte de samenwerking af met een intensief intakegesprek op de PAKT-site in Antwerpen, hoofdkwartier van Duval branding. We schoven aan tafel met Grava’s finest: Founder & Managing Partner, Dennis Kenis en Head of Consultancy, Kim Verhaegen.

Boost your strategy | Na een deep dive in de digitale expertises, ging de strategische contentbal aan het rollen. Wie zijn de klanten van Grava? Welke vragen hebben ze? Waar ligt de focus? Door in te zoomen op hun merkverhaal en USP’s, stippelden we een contentstrategie en navigatiestructuur uit die volledig in lijn lag met het rebrandingtraject.

Start to SEO | Op basis van het interview zette Billycom de schouders onder de copywriting van de nieuwe Grava-website. Meta-descriptions, headings, call to actions, … Samen met de SEO specialisten van Grava, beten we ons vast in de on-page SEO en bouwden we de webteksten op vanaf nul. Van professionele pitch op de homepage tot gespecialiseerde servicepagina’s: Billycom maakte de vertaalslag van technische topics naar heldere teksten op klantniveau.

Focus on follow-up| Na ons volledig onder te dompelen in het Grava-DNA, spraken we dezelfde (digi)taal. De perfecte voedingsbodem voor verdere opdrachten! Inspelen op een actueel topic? Nieuw talent aan boord bij de Grava-equipe? Als duurzame contentpartner zijn we bij Billycom maar één telefoontje verwijderd van een persbericht, blog, social media post of succesvolle customer case.

The result

Meer reach, meer trafiek en meer brand awareness: door SEO-copywriting te combineren met een doordachte contentstrategie en gerichte digitale marketing, zorgen we mee voor meer online visibiliteit en vindbaarheid. De gloednieuwe Grava-website ging live, scoort hoog in Google en bulkt van digitale en duidelijke expertise. Knowhow delen in klare taal mét online impact: Billycom & Grava did the trick!    

Client quote

Dennis Kennis, Founder & Managing Partner Grava:
"Dankzij het uitgebreide intakegesprek zaten we meteen op dezelfde golflengte en konden we snel en flexibel schakelen. Een fijne en productieve samenwerking waarvan de toegevoegde waarde duidelijk zichtbaar is!"

www.grava.be

DENNIS KENIS | GRAVA

NELISSEN GRADE

“Hoe kunnen wij als gerenommeerd advocatenkantoor stagiairs en nieuwe collega’s aantrekken?” Nelissen Grade legde deze vraag neer bij contentmarketingbureau Billycom dat antwoordde met een uitgekiende employer branding-strategie.

Lees meer

KAREN VANDENPLAS | KOM OP TEGEN KANKER

De bruisende campagne- en communicatiedienst van Kom op tegen Kanker geeft het beste van zichzelf om correcte informatie op maat van patiënten, familie, vrijwilligers en het grote publiek te verspreiden. Als een warm team met zo’n mooie missie strategische communicatieversterking zoekt, snelt Billycom te hulp voor de goede zaak!

Lees meer

YENTINA VAN HAUTTE | PAPIER PRESENT​

SEO-teksten schrijven voor een nieuwe, uitgebreide website? Verpakkingsspecialist Papier Present stelde de vraag aan Billycom en we antwoordden met krachtig pennenwerk. We doken in de wondere wereld van bedrukte draagtassen, geschenkdozen en verzendverpakkingen. Time to unbox!

Lees meer

LAYLA CUYPERS | THOMAS MORE

Back to school! Billycom trok terug naar de schoolbanken en daar we hadden een goede reden voor. Hogeschool Thomas More contacteerde ons voor het uitschrijven van visieteksten en videoscripts. Een opdracht waarvoor we met veel plezier alle krijtjes uit de kast haalden.

Lees meer

DELOITTE DIGITAL | SMARTMOVE

Deloitte Digital stond samen met de Brusselse regering mee aan de wieg van het pioniersproject SmartMove, de intelligente kilometerheffing in Brussel. Ze schakelden Billycom in voor de SEO-copywriting van de nieuwe website. Begrijpelijke overheidscommunicatie met een hoge Google-score? Our cup of tea!

Lees meer

PIETER PEPERSTRAETE | THE GREENKEEPER

Met een vleugje glitter op het toetsenbord en content in de vingers sloten we 2020 af met een digitaal eindejaarsmagazine. Of we dit ook voor onze klanten doen? Of course! The Greenkeeper vroeg aan Billycom om haar inspiratie om te zetten in een uniek bedrijfsmagazine. Een geslaagd, groen resultaat!

Lees meer

WIM VANNECHEL | SOFIE DUMONT

De enige echte ladychef Sofie Dumont? Hell yeah! In een geslaagde samenwerking met websitebouwer Dev+, schreef Billycom SEO-teksten voor Sofies nieuwe state-of-the-art website. Kortom, een opdracht voor Billycom om duimen en vingers bij af te likken.

Lees meer

TANJA PIESSENS | UNIQUE

Unique is een straffe speler in werving en selectie, die aan de lopende band communiceert met collega’s, klanten en kandidaten. Billycom zet met plezier haar schouders onder overtuigende mailings, knallende slogans, vlotte vacatures en informatieve whitepapers.

Lees meer

LUCIE RULLAUD | DE HOORN

De Hoorn wou het nieuwe jaar stevig inzetten met een nieuwe, catchy website. Voor dit topproject sloeg Billycom de handen in elkaar met webbouwer Vector Bross. Het resultaat? Een blitse website en straffe teksten met een wauw-effect dat naar adem doet happen.

Lees meer

JOERI CORNELISSENS | ARANEA LABS

"Als software developers schrijven wij perfect in Nodejs of PHP, maar voor het schrijven van onze website wilden we onze boodschap helder verwoorden in begrijpbare taal. Opdracht geslaagd dankzij Billycom."

Lees meer

LUKAS VELAERS | GAMMA BENELUX

"Stijlvol en toegankelijk. Dat was de doelstelling voor onze nieuwe website. We schakelden de copywriters van Billycom in om ons verhaal uit te schrijven en ze deden dat met veel precisie en met de juiste feeling."

Lees meer

JO DEFERM | WEBHERO

"Nog niet zo lang geleden viel je onze bureau binnen met een cake en de boodschap: “Hallo, ik ben de nieuwe buurvrouw”. Ondertussen is onze samenwerking uitgegroeid tot echt teamwork. De laatste maanden hebben we samen toffe projecten opgeleverd. Bedankt voor deze super samenwerking."

Lees meer

JAN CAEYERS | LE CONCERT OLYMPIQUE

"Ik heb Petra leren kennen en waarderen als een talentrijke, professionele en gedreven persoonlijkheid die qua PR & communicatie een belangrijke rol speelt binnen ons Beethovenorkest."

Lees meer

MATTHIAS AERTS | SOUNDS GOOD

"Een subsidiedossier schrijven: een paar vragen beantwoorden, dat was alles wat hiervoor nodig was. Toch kreeg ik niet meer dan 2 deftige zinnen op papier. Dan maar even Billy bellen. Een week later was de eerste versie klaar. Gisteren kregen we het fantastische nieuws dat ons dossier goedgekeurd is."

Lees meer

KOEN JOOSEN | SPORTPRAKTIJK

"Billycom heeft de Sportpraktijk op professionele wijze begeleid voor de inhoudelijke vormgeving en branding van de nieuwe website en nieuwsbrief. Op een coachende manier wist Petra ons te helpen om onze activiteiten op een verfrissende manier te verwoorden. Gewoonweg top!"

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x