PIETER PEPERSTRAETE | THE GREENKEEPER

Billycom casefiles: The Greenkeeper

Out with the old, in with the new: Billycom is 100 % klaar voor het nieuwe jaar! Met een vleugje glitter op het toetsenbord en content in de vingers sloten we 2020 af met een digitaal eindejaarsmagazine. Of we dit ook voor onze klanten doen? Of course! Tuinspecialist The Greenkeeper zag het groots en vroeg aan Billycom om haar inspiratie om te zetten in een uniek bedrijfsmagazine dat het nieuwe jaar feestelijk inluidt. Een geslaagd, groen resultaat!

The client

Van klassiek tuinonderhoud, tot solide houtbouw en een hands-on gazonservice: The Greenkeeper uit Oud-Heverlee ontwerpt, onderhoudt en verzorgt tuinen tot in de puntjes. Het team? Een straffe equipe van gedreven, groen talent, die tussen het maaien en snoeien graag een babbeltje met je slaan. Persoonlijk advies en tuintips: standaard in hun toolkit!

The job

Na een uitzonderlijk 2020 maken veel ondernemers de balans op. Wat waren de uitdagingen? Welke projecten hebben we gerealiseerd? Wat zijn de ambities?  Een eindejaarsmagazine is dé inspiratietool om zowel terug als vooruit te blikken.

Dat had Pieter Peperstraete, zaakvoerder van The Greenkeeper uit Leuven, goed begrepen! En voorbereiding is key, want zijn vraag naar een gepersonaliseerd eindejaarsnummer verscheen al in augustus in onze Billy-mailbox. Hartje zomer beginnen schrijven voor een knallend magazine in december? We like!

How we did it

1 | Plant your idea   

Met inmiddels 7 groene jaren op de teller, bouwde The Greenkeeper niet alleen een ruim klantenportfolio op, maar ook een ervaren tuinteam. Het doel van het eindejaarsmagazine was dan ook glashelder: trouwe klanten bedanken, mooie projecten toelichten en het talent binnen het bedrijf in the picture zetten. Bladeren tussen tuin, talent en teamvibe? Bring it on!

2 | Grow your project      

Billycom liet er geen gras over groeien. We planden een startmeeting, jongleerden met topics, facts en figures en kropen in onze pen. Een inspirerende nieuwjaarscolumn, creatieve tuinrealisaties, een originele teamvoorstelling, … Door short bite content af te wisselen met uitgebreide interviews en artikels, creëerden we een gevarieerd eindejaarsmagazine met een gouden randje.

3 | Let it blossom & bloom!   

Je oogst wat je zaait. Na de final edit kregen de teksten vorm in een fris, glanzend en groen design. Een absolute match van beeld, tekst en tone of voice! De eyecatcher? Dat is ongetwijfeld de column van tuinman Léandro, die zijn groene skills aanscherpte in de royal gardens van Buckingham Palace. Corporate storytelling op zijn best!

Client quote

Pieter Peperstraete, zaakvoerder The Greenkeeper:

Ons eindejaarsmagazine werd bijzonder goed onthaald. Trouwe klanten ontvingen hun exemplaar persoonlijk aan de deur, samen met een flesje champagne. Een extra leuke attentie die ons veel bedankingskaartjes opleverde! Billycom werkt proactief en punctueel, en houdt de teksten super persoonlijk. En die tone of voice wordt gesmaakt door ons cliënteel: sommige klanten waren zelfs benieuwd naar wie het magazine geschreven heeft. Lovende reacties om het jaar mee te starten!

www.thegreenkeeper.be

PIETER PEPERSTRAETE | THE GREENKEEPER

KAREN VANDENPLAS | KOM OP TEGEN KANKER

De bruisende campagne- en communicatiedienst van Kom op tegen Kanker geeft het beste van zichzelf om correcte informatie op maat van patiënten, familie, vrijwilligers en het grote publiek te verspreiden. Als een warm team met zo’n mooie missie strategische communicatieversterking zoekt, snelt Billycom te hulp voor de goede zaak!

Lees meer

YENTINA VAN HAUTTE | PAPIER PRESENT​

SEO-teksten schrijven voor een nieuwe, uitgebreide website? Verpakkingsspecialist Papier Present stelde de vraag aan Billycom en we antwoordden met krachtig pennenwerk. We doken in de wondere wereld van bedrukte draagtassen, geschenkdozen en verzendverpakkingen. Time to unbox!

Lees meer

LAYLA CUYPERS | THOMAS MORE

Back to school! Billycom trok terug naar de schoolbanken en daar we hadden een goede reden voor. Hogeschool Thomas More contacteerde ons voor het uitschrijven van visieteksten en videoscripts. Een opdracht waarvoor we met veel plezier alle krijtjes uit de kast haalden.

Lees meer

DELOITTE DIGITAL | SMARTMOVE

Deloitte Digital stond samen met de Brusselse regering mee aan de wieg van het pioniersproject SmartMove, de intelligente kilometerheffing in Brussel. Ze schakelden Billycom in voor de SEO-copywriting van de nieuwe website. Begrijpelijke overheidscommunicatie met een hoge Google-score? Our cup of tea!

Lees meer

WIM VANNECHEL | SOFIE DUMONT

De enige echte ladychef Sofie Dumont? Hell yeah! In een geslaagde samenwerking met websitebouwer Dev+, schreef Billycom SEO-teksten voor Sofies nieuwe state-of-the-art website. Kortom, een opdracht voor Billycom om duimen en vingers bij af te likken.

Lees meer

TANJA PIESSENS | UNIQUE

Unique is een straffe speler in werving en selectie, die aan de lopende band communiceert met collega’s, klanten en kandidaten. Billycom zet met plezier haar schouders onder overtuigende mailings, knallende slogans, vlotte vacatures en informatieve whitepapers.

Lees meer

DENNIS KENIS | GRAVA

‘Hoe vertalen we highlevel expertises naar heldere teksten, zonder in te boeten op credibiliteit en vindbaarheid?’ Een pittig contentvraagstuk op het lijf geschreven van Billycom! We beten ons vast in de nieuwe website van Grava, digital performance agency uit Mechelen. Bring it on!

Lees meer

LUCIE RULLAUD | DE HOORN

De Hoorn wou het nieuwe jaar stevig inzetten met een nieuwe, catchy website. Voor dit topproject sloeg Billycom de handen in elkaar met webbouwer Vector Bross. Het resultaat? Een blitse website en straffe teksten met een wauw-effect dat naar adem doet happen.

Lees meer

JOERI CORNELISSENS | ARANEA LABS

"Als software developers schrijven wij perfect in Nodejs of PHP, maar voor het schrijven van onze website wilden we onze boodschap helder verwoorden in begrijpbare taal. Opdracht geslaagd dankzij Billycom."

Lees meer

LUKAS VELAERS | GAMMA BENELUX

"Stijlvol en toegankelijk. Dat was de doelstelling voor onze nieuwe website. We schakelden de copywriters van Billycom in om ons verhaal uit te schrijven en ze deden dat met veel precisie en met de juiste feeling."

Lees meer

JO DEFERM | WEBHERO

"Nog niet zo lang geleden viel je onze bureau binnen met een cake en de boodschap: “Hallo, ik ben de nieuwe buurvrouw”. Ondertussen is onze samenwerking uitgegroeid tot echt teamwork. De laatste maanden hebben we samen toffe projecten opgeleverd. Bedankt voor deze super samenwerking."

Lees meer

JAN CAEYERS | LE CONCERT OLYMPIQUE

"Ik heb Petra leren kennen en waarderen als een talentrijke, professionele en gedreven persoonlijkheid die qua PR & communicatie een belangrijke rol speelt binnen ons Beethovenorkest."

Lees meer

MATTHIAS AERTS | SOUNDS GOOD

"Een subsidiedossier schrijven: een paar vragen beantwoorden, dat was alles wat hiervoor nodig was. Toch kreeg ik niet meer dan 2 deftige zinnen op papier. Dan maar even Billy bellen. Een week later was de eerste versie klaar. Gisteren kregen we het fantastische nieuws dat ons dossier goedgekeurd is."

Lees meer

KOEN JOOSEN | SPORTPRAKTIJK

"Billycom heeft de Sportpraktijk op professionele wijze begeleid voor de inhoudelijke vormgeving en branding van de nieuwe website en nieuwsbrief. Op een coachende manier wist Petra ons te helpen om onze activiteiten op een verfrissende manier te verwoorden. Gewoonweg top!"

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x