YENTINA VAN HAUTTE | PAPIER PRESENT​

Billycom Casefiles: Papier Present

SEO-teksten schrijven voor een nieuwe, uitgebreide website? Verpakkingsspecialist Papier Present stelde de vraag aan Billycom en we antwoordden met krachtig pennenwerk. Op basis van een diepgaande SEO-strategie van WiSEO gingen we aan de slag om de juiste Google-woorden op de juiste strategische plaatsen in de webteksten te zetten. We doken in de wondere wereld van bedrukte draagtassen, gepersonaliseerde geschenkdozen en coole verzendverpakking. Time to unbox!

The client

Ben je een fervente shopper? Dan is de kans reëel dat je onbewust al in aanraking kwam met Papier Present. Met klanten als Marie Jo, Terre Bleue en Proximus zijn ze dé referentie in custom-made verpakkingen. Duurzame draagtassen, stevige verzenddozen, elegante cadeauverpakkingen, … Bedrukt of onbedrukt? De opties zijn eindeloos!

The job

Voor hun nieuwe website wilde Papier Present een aantrekkelijk design combineren met doortastende SEO-teksten. Hun doel? Hoger scoren in Google en meer websitebezoekers aantrekken. Gezien het ruime assortiment dat men in de kijker wou plaatsen, was de structuur van de website key. Daarom werkte WiSEO een wireframe uit met verschillende categorieën. Bij onze SEO- copywriting hielden we rekening met deze structuur en volgden we de richtlijnen in het aantal (zoek)woorden.

How we did it

1 | Briefing: look inside the box

Papier Present koos voor een vlotte, informatieve tone of voice. Om veelvoorkomende vragen van websitebezoekers te beantwoorden, werd gewerkt met FAQ’s. Op die manier krijgen de klanten inzicht in het scala aan personalisatiemogelijkheden en de productievoorwaarden. Een uitgebreid zoekwoordenonderzoek en een wireframe vormden ons kader.

2 | Copywriting: get outside the box

Voor iedere categorie schreven we een spitse intro en gingen we dieper in op enkele USP’s. De subcategorieën werden aangevuld met een zevental FAQ’s. Als kers op de taart namen we ook de homepagetekst voor onze rekening. Om de website zo hoog mogelijk te laten scoren in Google, lieten we op iedere pagina voldoende zoekwoorden en interne links terugkomen.

3 | Feedback: wrap it up in style

De copy verliep in korte sprints. Na iedere oplevering volgde meteen een feedbackmoment. Zo bleef de klant op de hoogte en konden we vlot bijsturen waar nodig.  

The result

Werken volgens een strakke deadline? Yes, we can! Alle teksten werden binnen de maand opgeleverd en goedgekeurd. De webshop ging live in juni en kon op heel wat lof rekenen.

Client quote

Yentina Van Hautte, Sales & Marketing Assistant Papier Present

 "Dankzij de goede wisselwerking met Billycom hebben we nu een website die informeert én inspireert. Billycom luisterde naar onze ambities, toonde interesse in het productaanbod en hield zich nauwgezet aan de nieuwe websitestructuur. Elke pagina werd zorgvuldig uitgeschreven met de juiste SEO-insteek. Bovendien waren de copywriters steeds stand-by bij vragen of feedback. Een topservice!"

www.papierpresent.be

YENTINA VAN HAUTTE | PAPIER PRESENT​

NELISSEN GRADE

“Hoe kunnen wij als gerenommeerd advocatenkantoor stagiairs en nieuwe collega’s aantrekken?” Nelissen Grade legde deze vraag neer bij contentmarketingbureau Billycom dat antwoordde met een uitgekiende employer branding-strategie.

Lees meer

KAREN VANDENPLAS | KOM OP TEGEN KANKER

De bruisende campagne- en communicatiedienst van Kom op tegen Kanker geeft het beste van zichzelf om correcte informatie op maat van patiënten, familie, vrijwilligers en het grote publiek te verspreiden. Als een warm team met zo’n mooie missie strategische communicatieversterking zoekt, snelt Billycom te hulp voor de goede zaak!

Lees meer

LAYLA CUYPERS | THOMAS MORE

Back to school! Billycom trok terug naar de schoolbanken en daar we hadden een goede reden voor. Hogeschool Thomas More contacteerde ons voor het uitschrijven van visieteksten en videoscripts. Een opdracht waarvoor we met veel plezier alle krijtjes uit de kast haalden.

Lees meer

DELOITTE DIGITAL | SMARTMOVE

Deloitte Digital stond samen met de Brusselse regering mee aan de wieg van het pioniersproject SmartMove, de intelligente kilometerheffing in Brussel. Ze schakelden Billycom in voor de SEO-copywriting van de nieuwe website. Begrijpelijke overheidscommunicatie met een hoge Google-score? Our cup of tea!

Lees meer

PIETER PEPERSTRAETE | THE GREENKEEPER

Met een vleugje glitter op het toetsenbord en content in de vingers sloten we 2020 af met een digitaal eindejaarsmagazine. Of we dit ook voor onze klanten doen? Of course! The Greenkeeper vroeg aan Billycom om haar inspiratie om te zetten in een uniek bedrijfsmagazine. Een geslaagd, groen resultaat!

Lees meer

WIM VANNECHEL | SOFIE DUMONT

De enige echte ladychef Sofie Dumont? Hell yeah! In een geslaagde samenwerking met websitebouwer Dev+, schreef Billycom SEO-teksten voor Sofies nieuwe state-of-the-art website. Kortom, een opdracht voor Billycom om duimen en vingers bij af te likken.

Lees meer

TANJA PIESSENS | UNIQUE

Unique is een straffe speler in werving en selectie, die aan de lopende band communiceert met collega’s, klanten en kandidaten. Billycom zet met plezier haar schouders onder overtuigende mailings, knallende slogans, vlotte vacatures en informatieve whitepapers.

Lees meer

DENNIS KENIS | GRAVA

‘Hoe vertalen we highlevel expertises naar heldere teksten, zonder in te boeten op credibiliteit en vindbaarheid?’ Een pittig contentvraagstuk op het lijf geschreven van Billycom! We beten ons vast in de nieuwe website van Grava, digital performance agency uit Mechelen. Bring it on!

Lees meer

LUCIE RULLAUD | DE HOORN

De Hoorn wou het nieuwe jaar stevig inzetten met een nieuwe, catchy website. Voor dit topproject sloeg Billycom de handen in elkaar met webbouwer Vector Bross. Het resultaat? Een blitse website en straffe teksten met een wauw-effect dat naar adem doet happen.

Lees meer

JOERI CORNELISSENS | ARANEA LABS

"Als software developers schrijven wij perfect in Nodejs of PHP, maar voor het schrijven van onze website wilden we onze boodschap helder verwoorden in begrijpbare taal. Opdracht geslaagd dankzij Billycom."

Lees meer

LUKAS VELAERS | GAMMA BENELUX

"Stijlvol en toegankelijk. Dat was de doelstelling voor onze nieuwe website. We schakelden de copywriters van Billycom in om ons verhaal uit te schrijven en ze deden dat met veel precisie en met de juiste feeling."

Lees meer

JO DEFERM | WEBHERO

"Nog niet zo lang geleden viel je onze bureau binnen met een cake en de boodschap: “Hallo, ik ben de nieuwe buurvrouw”. Ondertussen is onze samenwerking uitgegroeid tot echt teamwork. De laatste maanden hebben we samen toffe projecten opgeleverd. Bedankt voor deze super samenwerking."

Lees meer

JAN CAEYERS | LE CONCERT OLYMPIQUE

"Ik heb Petra leren kennen en waarderen als een talentrijke, professionele en gedreven persoonlijkheid die qua PR & communicatie een belangrijke rol speelt binnen ons Beethovenorkest."

Lees meer

MATTHIAS AERTS | SOUNDS GOOD

"Een subsidiedossier schrijven: een paar vragen beantwoorden, dat was alles wat hiervoor nodig was. Toch kreeg ik niet meer dan 2 deftige zinnen op papier. Dan maar even Billy bellen. Een week later was de eerste versie klaar. Gisteren kregen we het fantastische nieuws dat ons dossier goedgekeurd is."

Lees meer

KOEN JOOSEN | SPORTPRAKTIJK

"Billycom heeft de Sportpraktijk op professionele wijze begeleid voor de inhoudelijke vormgeving en branding van de nieuwe website en nieuwsbrief. Op een coachende manier wist Petra ons te helpen om onze activiteiten op een verfrissende manier te verwoorden. Gewoonweg top!"

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x