Employer branding

Wil je nieuwe medewerkers aantrekken die 100 % matchen met jouw bedrijf? Wil je het aanwezig talent in je bedrijf behouden en ze inspireren tot ambassadeurschap? The war for talent houdt iedere zaakvoerder en hr-afdeling al geruime tijd in haar greep. Billycom is gespecialiseerd in employer branding ter ondersteuning van een effectieve rekruteringsstrategie. Hoe? 3, 2, 1... Start to work with Billycom!

Wat is employer branding?

Employer branding is het creëren van een aantrekkelijk werkgeversimago voor zowel potentiële als huidige werknemers. Het doel? Talent aantrekken én behouden. Dat doe je niet via één flitsende marketingactie, maar met een allround communicatiestrategie die inspeelt op alle fasen van de employee lifecycle: attract, match, hire en retain. 

Billycom is een ervaren team dat overloopt van goesting en energie om jouw employer branding te ontwikkelen. Onze employer branding strateeg verdiept zich met veel plezier in jouw bedrijf en laat zich omringen door tal van contentspecialisten voor de realisatie van je strategisch contentplan.

Wij vertellen het verhaal achter je werkgeversmerk

Als contentstrateeg stellen we je interne én externe communicatielijnen scherp om connectie te leggen met je doelgroep. We schuiven samen aan tafel zodat je kan vertellen over jouw bedrijfscultuur (ons startpunt!) en wat het profiel is van je ideale werknemer. Billycom maakt een analyse van je communicatiekanalen en giet alle bevindingen in een helder rapport. Dit vormt de basis voor een contentplan dat je werkgeversmerk in de picture zet.

Een strategisch scan van je communicatiekanalen? Of mik je specifiek op een onweerstaanbare vacature, een videoverhaal rond je team of een intern bedrijfsmagazine voor the new kids on the block? Post je project of pitch je contentvraag vrijblijvend via het formulier op deze webpagina. Jij vertelt, Billycom creëert.

Employer branding die talent magnetiseert en activeert? Hiervoor mag je Billycom bellen:

  • ATTRACT | Analyse van je doelgroep, eigen sollicitatiekanalen, social media en website + actief aantrekken van talent met sterke vacatures, videocampagnes en advertenties.
  • MATCH | Communicatieflow optimaliseren om talentvolle profielen te overtuigen met originele invitaties, gepersonaliseerde mailings en professionele afwijzingsbrieven. 

  • HIRE |  Creatie van een krachtige onboarding via heldere bedrijfsdocumenten, interne mailflows, interactieve presentaties en video's.

  • RETAIN | Sterke informatiestroom ontwikkelen met interne nieuwsbrief, mailings, cases en testimonials + high potentials binnen het bedrijf betrekken in marketingcampagnes.

Bij de start van een nieuw employer branding traject voeren we eerst een strategische scan uit op basis van een interview, een workshop en een analyse. Nadien rollen we de make-over uit over 4 maanden, waarbij we elke maand 1 fase optimaliseren (attract, match, hire, retain).


TIP | Wil je weten hoe een sollicitant je website, social media en vacatures ervaart? Hoe groot is de barrière om bij jou te solliciteren? Billycom gaat undercover en test het graag voor jou uit! Voor slechts € 350 scannen we je sollicitatiekanalen en ontvang je een gedetailleerd rapport met onze bevindingen. Tips & tricks inclusief!

Vraag hier je scan aan >>


Onze employer branding cases

Niemand die je een beter beeld kan geven van onze copy dan onze klanten. Billycom bedient een ruime waaier aan klanten. Werving- en selectiebureaus, IT-bedrijven, digital agencies, sportpraktijken, ... Wij zijn graag de vaste partner voor kleine, middelgrote en grote bedrijven in Vlaanderen voor contentmarketing en employer branding.

TIP | Billycom bokste dé essentiële gids voor employer branding in elkaar. Een krachtig werkgeversmerk creëren? Ons e-book trakteert je op tal van tips en tricks.

Download hier je gratis exemplaar >>

Nieuwsgierig naar meer? Volg Billycom via Instagram, Facebook en LinkedIn en laat je inspireren! We trakteren je er op een blik achter de schermen, toffe weetjes en praktische copytips.

Employer branding
  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
Employer branding

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x