Schrijven van een persbericht Leuven

Een perstekst die opgepikt wordt!

Hoe zorg je ervoor dat je persbericht niet meteen bij ‘deleted items’ terecht komt? Een nieuwsbericht schrijven dat de media haalt? Of het laten schrijven? Komt in orde! SEO en linkbuildingtechnieken alleen volstaan niet meer. De essentie blijft: een unieke, waardevolle en boeiende tekst die goed is opgebouwd.

Bij Billycom, copywriters uit Leuven, verstaan we de kunst van een vlotte en consistente schrijfstijl en staan we klaar met tips om een goed persbericht te schrijven.

Persberichten for dummies

Journalisten en redacteurs zijn onverbiddelijk wanneer je het niet juist aanpakt. Nieuwswaarde is het belangrijkste criterium. Wat wil je vertellen? Hoe matcht het met de actualiteit? Schrijf opvallend maar begrijpelijk en hou tierelantijntjes voor een andere gelegenheid. Schrijf zeker volgens de basisregels van een goede perstekst. Structureer je bericht en hou het objectief. Optimaliseren voor Google is een must.

Als het schrijven van een persbericht je petje te boven gaat, kunnen de copywriters van Billycom uit Leuven een uitkomst bieden. Wij schrijven persteksten die je bedrijfsnieuws helder en vlot weerspiegelen.

Waarvoor mag je Billycom zeker bellen:

  • Het schrijven van een persbericht met jouw tone of voice
  • Een persmap maken, ook digitaal
  • Positieve aandacht in de (online) media als een persbericht niet het geschikte kanaal is
  • Intake-gesprek om je verhaal/project/doel te 'pitchen'
  • Schrijven van persteksten voor kranten, magazines, online media
  • SEO-copywriting: zoekmachine geoptimaliseerde en mensvriendelijke (web)teksten

Je perstekst uitbesteden? Billycom helpt je graag op weg. Neem contact op met één van onze copywriters uit Leuven voor het schrijven van een persbericht.


Nieuwsgierig naar meer schrijfinspiratie?

Volg Billycom via Instagram, Facebook en LinkedIn en laat je inspireren! We trakteren je er op een blik achter de schermen, toffe weetjes en praktische copytips. Of lees onze insights over contentmarketing op de blogpagina.


Schrijven van een persbericht Leuven

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x