Billy Babbel 1.0 | Burgertrutje

Billy Babbel 1.0 | Burgertrutje

Burgertrutje…

Die dag was ik in de Colruyt en ik heb zo mijn gewoonte om met mijn kar snel en efficiënt door de rekken te laveren. Weinig tijd, zoals gewoonlijk. Gang 1 met geestrijke dranken sla ik over (nochtans lust ik op tijd en stond graag een glaasje) en ik neem meteen gang 2 met koffie en chocolade (zonder kom ik de dag niet door!). Halfweg ging een bejaard koppel pal voor mijn kar staan. Ik kijk op en mijnheer zei met een uitgestreken gezicht: “mevrouw, u rijdt in de verkeerde richting, u moet de pijltjes volgen”… en hij wijst naar de witte pijl op de grond die duidelijk niet in mijn richting gaat.

De 3 seconden daarna waren vuurwerk in mijn hoofd.

Kijk, ik ben sowieso een burgertrutje wat ‘de regeltjes’ betreft: ik rij 30 in de bebouwde kom, ben hoffelijk voor fietsers en voetgangers, draag altijd mijn gordel, sms nooit achter het stuur, betaal mijn rekeningen netjes op tijd, vul mijn belastingbrief in (op de nipper, maar hé, op tijd dus!), ik geef mijn kinderen waarden mee zoals respect, eerlijkheid, discipline en zoveel meer… maar pijltjes volgen in de supermarkt?

De 3 seconden zijn voorbij.

Ik merk dat mevrouw en mijnheer mij nog steeds stilzwijgend staan aan te kijken, aansturend op een rechtsomkeer. Ik tover de grootste smile op mijn gezicht, maak een scherpe S-bocht met mijn kar en terwijl ik hen ferm voorbij wandel, zeg ik iets te vriendelijk “fijn weekend!”.

Mijnheer en mevrouw laat ik verbouwereerd achter.

In deze wereld van duizend-en-één regeltjes voelt het goed om de pijltjes af en toe eens NIET te volgen. We ‘moeten’ al zooo-veel. Kleur eens buiten de lijntjes, doe een keertje zot, zwem tegen de stroom in en laat je leiden door je gezond verstand (in mijn geval mijn kar). Optimisme, verdraagzaamheid, een positieve mindset, wat ademruimte voor iedereen... Mag het even?

Geanimeerde Billy groetjes xxx

Billy Babbel 1.0 | Burgertrutje

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x