Billy Babbel 10.0 | Mindful business

Billy Babbel 10.0 | Mindful business

Ik ben een meesterplanner. Ik eet to-dolijstjes voor ontbijt, lunch en diner. 

Om mijn interne harde schijf te resetten en mijn zuurstoftank te vullen, trok ik zaterdagmorgen mijn loopschoenen aan. No worries, geen Sporty-Spice-niveau. Ik ben eerder een FitFlop-loper die door iedereen voorbij wordt gestoken. Ik heb er vrede mee. De winterzon doet wonderen en vult mijn vitaminetekorten A, B, C en de volgende letters van het alfabet aan. Het sporten verzet mijn gedachten, want het is nodig.

Als vliegende start-up vind ik het moeilijk om mijn bedrijf los te laten. Ik hoor het vaak van collega-ondernemers: “het werk stopt nooit” en “je neemt je zorgen mee naar huis”. Een cliché, maar het is verdorie waar! Mijn to-dolijst is langer dan ooit en begint een eigen leven te leiden (hier is zeker een appje voor). Kan iemand me zeggen waar de UIT-knop-het-is-weekend is?

Het is zaterdagochtend en mijn meesterbrein heeft een plannetje: na het lopen, snel een douche en dan beantwoord ik een stuk of 10 ongelezen mails. Klanten hebben graag een snelle respons. Is professioneel, weet je wel. En dan zal ik morgen (zondag dus!) vroeg opstaan om die opdracht van de klant af te ronden zodat ik maandag met een voorsprong kan beginnen werken. Ziezo, ik ben on top of things. Controle is lekker. Geeft me een goed gevoel.  

Vanmorgen tijdens mijn hobbeltocht in het Arenbergpark. Flashback! November 2016. In dezelfde mooie setting van het Arenbergkasteel schreef ik me in voor een proefles ‘mindful running’. Lopen met al je zintuigen: horen, zien, ruiken, proeven, voelen en vloeken voor mij, want het proefklasje bleek voor de helft uit marathonlopers te bestaan. Slik. Eerste oefening: een toertje lopen in het park en het zintuig ‘zien’ activeren. 

Dit kan ik! Mijn blik stond meteen op scherp en ik had AL-LES gezien: een stapel papieren achter een raam van het kasteel, een verroest blikje Coca-Cola in de struiken, een vergeten pijltje van ‘Mark & Véronique’ aan een boomtak, een frommeltje hier, een rommeltje daar. Ik somde alles op, als een flinke leerling. Over naar mijn buurvrouw. Heel benieuwd wat zij gezien had tijdens haar ‘mindful run’. Met een rustige stem vertelde ze: een dwarrelend blaadje, gezellige dikke eendjes, dauwdruppels op het groene gras, 50 tinten herfstblaadjes, …

Zij zag de pracht. Ik zag het puin. Mijn focus lag op die ene procent ruis waarbij ik maar liefst negenennegentig procent van de totale setting had genegeerd! Hoe is dit zelfs mogelijk?!

Het was een wake-upcall toen en vanmorgen weer. 2019 was een fantastisch jaar voor Billycom. We zijn als bedrijf gezond gegroeid van 3 medewerkers naar 6. We bouwden heel organisch een fijn klantenportfolio uit. We werden gecoacht om onze interne werking te analyseren, optimaliseren en digitaliseren. Billycom kreeg een rebranding en in de laatste rechte lijn sloot er nog een Billyboy aan bij ons peloton. Een topteam en 6 fiere ambassadeurs van ons bloeiend en groeiend bedrijf.

En ik, ik zit met mijn hoofd bij 10 ongelezen mails. Foute focus. Ik loop met een boogje rond mijn magneet pc (neen, niet aankomen!), doe een dansje onder de douche, WhatsApp een vriendin om te aperitieven in de stad en boek een restaurantje om ’s avonds gezellig te tafelen met mijn gezin. Heerlijk!

2019 heb ik mindful afgesloten en ik beloof mezelf om dit gevoel vast te houden. Ik heb mijn to-dolijstje straal genegeerd (ik installeer het appje wel) en ben dankbaar voor zoveel moois dat privé en professioneel op mijn pad kwam. 2020 wordt f**king fantastisch!

Mindful business-groeten,

Petra

Billy Babbel 10.0 | Mindful business

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x