Billy Babbel 12.0 |  Stagiaire Hilke aan Billy-boord

Billy Babbel 12.0 | Stagiaire Hilke aan Billy-boord

Ze kwam, ze schreef en ze overwon! Onze stagiaire Hilke Van Nuffelen heeft enkele weken meegedraaid in het Billy-team en maakte indruk met haar schrijftalent. Ook tijdens de coronacrisis bleef ze veilig en virusvrij op post om ons te ondersteunen. Hilke is helemaal Billy-proof (ow yes!) en krijgt daarom een plekje op onze blog. Lees hier haar 'stageverslag' ...

Storm op zee

Of beter, storm in de Bondgenotenlaan in Leuven. Wind, regen… en bussen die het lieten afweten. Dat was dag één van mijn stage bij Billycom. Als een verzopen schipbreukeling kwam ik binnengewaaid in het Billy-kantoor. 15 minuten te laat en helemaal buiten adem. Gelukkig werd ik met open armen ontvangen. Nu, een paar maanden later, sluit ik mijn stage af in volle coronacrisis in een nog gekkere situatie dan hoe ik begon: aan mijn keukentafel in mijn pyjama. Gelukkig hebben we onze videomeetings en chats om contact te blijven houden. #samensterk #blijfinuwkot

Ai ai kapitein

Mijn eerste gedachte? Hoe ga ik dat hier ooit klaarspelen? De copywriters van Billycom zijn doorgewinterde schrijfprofessionals en ik ben nog maar een onervaren matroos. Gelukkig zijn ze heel lief en behulpzaam. Kapitein Petra stelde me meteen op mijn gemak aan boord van Billycom. Mijn kajuit (lees: bureau) staat vlak bij de koffiemachine met daaronder een zalig gevulde schuif vol chocolade. Ik weet het wel zeker: ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen!

De parel in de oester

De Billy's goochelen met Google-zoekwoorden en hebben magische pennen die de meest rake teksten tevoorschijn toveren. Zat ik even vast? Dan kwam iemand helpen en voor ik het wist stond er een pareltje op mijn blad. Een paar van die Billy-trucjes om de parel in de oester te vinden, deel ik graag met jullie.

PAREL 1 I Weet voor wie je schrijft.

Een boekhouder verwacht niet dezelfde taal als een hippe schoenenwinkel. De Billy’s kunnen als geen ander in de huid van hun klanten kruipen en hun tone of voice feilloos afstellen op elke schrijfopdracht. De ene dag waren ze ervaren tuinaannemers en de volgende meesterbakkers. Dat bakken konden ze trouwens echt. Ik proefde hun heerlijk zelfgemaakte speculaas. Mmmm!

PAREL 2 I Scoor met SEO-zoekwoorden.

Om je positie in Google te versterken is het cruciaal om de juiste zoekwoorden en slimme woordcombinaties op strategische plaatsen in je website te zetten. Wat niet in je website staat, kan Google ook niet vinden. Zo simpel is het. Een SEO-zoekterm meermaals laten terugkomen op je website? Verwerk ze in titels én maak lijstjes! Bij lijstjes valt herhaling minder op en je kan extra veel zoekwoorden verwerken. Bovendien zijn lijstjes helder, overzichtelijk en to the point.

PAREL 3 I Een woeste zee is indrukwekkender dan een zee.

Adjectieven, adjectieven en nog eens adjectieven! Gebruik ze om je tekst rijker te maken. Als ik gewoon schrijf dat de Billy’s ‘een pen’ hebben, dan is er niemand die daar van opkijkt. Hun vlotte en wervende pennen daarentegen? Dat is iets om over naar huis te schrijven! Overdrijven is nooit goed natuurlijk maar zorg in elke tekst voor een goed evenwicht. Misschien nog een tip om af te sluiten? Schrijven kan je leren. Gewoon doen!

"Dat ik nog vele watertjes moet doorzwemmen, daar ben ik mij van bewust. Maar ik ben alvast blij dat de eerste zee, de Billycom-zee, zo'n leerrijke en fijne ervaring was. Ik kwam aan tijdens een storm maar vertrok met de volle wind in de zeilen om mijn eigen koers te varen. Schip ahoi en bedankt voor de leuke en leerrijke stage!" - Hilke
Billy Babbel 12.0 |  Stagiaire Hilke aan Billy-boord

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x