Billy Babbel 13.0 |  Een dag in het leven van Tim

Billy Babbel 13.0 | Een dag in het leven van Tim

There’s a new kid in town! We waren dan ook erg nieuwsgierig naar de gewoonten en gebruiken van onze nieuwe Billy Tim. Draagt hij pantoffels op kantoor? Drinkt hij Fristi tijdens de lunch? Neemt hij de krant mee naar de wc? Hij gaf ons alvast een sneak peek van een doorsnee dag bij Billycom.

1 | Nacht

Het is 05.29 u. Tim droomt over een zachte treinrit tussen grillige bergen met sneeuwkopjes. Of over een heerlijk frietje met curryketchup en een sappige brochette. Eerlijk gezegd, we weten het zelf niet. Hij slaapt nog, dus sssst!

2 | BNI

Omstreeks 05.30 u. klinkt er een deuntje uit mijn wekker dat mij eraan herinnert dat ik nacht- noch ochtendmens ben. Neen, ik ben echt niet zo vroeg opgestaan om een yogamatje uit te rollen en mij fris en monter aan een reeks stretchoefeningen te wagen. Ik vertrek naar BNI, oftewel Business Network International, een wekelijkse ontbijtvergadering voor wakkere ondernemers. Nog voor de zon het begin van een nieuwe werkdag voorspelt, zit ik al aan tafel met gedreven ondernemers om te netwerken. Een extra koffie is noodzakelijk - ik geef het gerust toe - maar het is een vruchtbare start van de dag.

3 | Schrijven, schrijven, schrijven

Daar is ze dan, mijn pen uit de nieuwe tijd. Een blinkend klavier, klaar om bespeeld te worden met het razendsnelle vingergetik. Mijn Billy-collega's begroeten mij hartelijk en keren daarna terug naar hun gefocuste blik, die je ook bij professionele schaakspelers aantreft. Vandaag schrijf ik websiteteksten, maar morgen kan het een blogbericht zijn of een biografisch stukje over iemands dag, wie weet. De mogelijkheden zijn eindeloos en net dat maakt het boeiend. De afwisseling houdt me scherp.

4 | Lunch

Het geratel van de zes computerklavieren wordt gestaakt bij het opmerken van de eerste grommende maag. Hier is nieuwe brandstof nodig… Een geurenkakofonie van verschillende leftovers, soepen en salades ontfermt zich vervolgens langzaam over de gangen. Weldra weet iedereen het in Officenter. De Billy’s zijn weer aan hun lunchuurtje begonnen. Waar de voormiddag in het teken stond van opperste concentratie, wordt er nu druk gepalaverd en gezeverd. De tongen ontrollen zich opnieuw tot voorbodes van schuddebuikend gelach.

5 | Interview

In de namiddag vindt er een klanteninterview plaats. Afhankelijk van de grootte en de complexiteit van de opdracht, doe ik het interview alleen of met een extra Billy erbij. Diepgaande vragen schuwen we niet, daar we uiteindelijk tot de kern van de klant zijn business moeten komen. We bepalen samen de structuur van de teksten, waarna ik mij nog verdiep in een SEO-onderzoek of meteen begin te schrijven. Ziezo, het einde van een dagje Billycom!

6 | Tijd voor Tim

Eén van mijn favoriete avondactiviteiten is toneelspelen. Als er geen vaste repetitie op het programma staat, is er altijd wel wat ruimte voor improvisatie. Brullen als een baviaan, een ferm potje grienen, … Billy Tim is soms ver te zoeken als hij op de planken staat, maar de uitlaatklep staat wagenwijd open, zoveel is zeker. Na een afzakkertje (frisse Kombucha) rol ik mijn bed in, om hopelijk opnieuw aan te knopen met die heerlijke droom van vorige nacht.

Billy Babbel 13.0 |  Een dag in het leven van Tim

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x