Billy Babbel 14.0 | Online teambuilding deluxe!

Billy Babbel 14.0 | Online teambuilding deluxe!

Online is the new normal. We zoomen alsof we nooit iets anders gedaan hebben. We slacken de hele dag door om elkaar op de hoogte te houden. We bellen, mailen, schrijven én netwerken veilig vanuit ons kot. Work hard? YES! Play hard? NO! Tijd voor wat actie, connectie, motivatie en als het even kan een streepje fun. En dus haalde ik alles uit de virtuele kast voor onze allereerste online teambuilding deluxe. Benieuwd of het lukte om online te brainstormen? Lees even mee…

Tijd: 09u00 | Koffie en kennismaking

De koffies worden gezet, de webcams worden ingeschakeld. Team Billy is online and kicking! En we zijn compleet (yeah!) want het is Anouk haar eerste werkdag na haar zwangerschapsverlof. We starten uiteraard met de échte belangrijke vragen. Heeft Karlijn nog veel lekkers gebakken? Is Tim zijn kappersafspraak al geboekt? Heeft Ellen haar haar echt zelf geknipt? Hoe was het voor Anouk om kleine Lukas vanmorgen naar oma te brengen? Krijgt Jana haar sjaal gebreid? Een gezellige babbel in echte Billy-stijl!

Tijd: 09u20 | De impact van corona

Tijd voor serious business! De coronacrisis zette de ondernemerswereld volledig op zijn kop. Terwijl de economie in lockdown ging, zette ik alles op alles om nieuwe klanten en projecten in te plannen. Maar corona laat zich overduidelijk voelen in onze omzetcijfers. Gelukkig zijn de uitgaven en kosten onder controle en is de eindbalans in evenwicht. Geen drama’s dus, maar ook geen groot feest. Redenen genoeg om vandaag met een positieve blik vooruit te kijken.

Tijd: 10u00 | Facts & figures brainstorm

Want wat na de coronacrisis? Hoe moet de toekomst van Billycom eruit zien? We verdelen ons in duo’s om te brainstormen over onze toekomstige klanten, saleskanalen en copywritingformules. Hoe doen we het nu en wat kan er anders? Na een uurtje brainstormen, koppelen we naar elkaar terug met frisse inzichten. Ik typ zo snel als ik kan om alle ideeën op te lijsten. Want 6 creatieve koppen bij elkaar, dat geeft vonken én vernieuwende voorstellen. Super!

Tijd: 12u00 | Lunch deluxe

Na al het denkwerk, hebben we nood aan wat nieuwe brandstof. Van het zonnige Zoutleeuw tot het bruisende Brussel: in ieder home office gaat de deurbel en wordt er een overheerlijk pakketje geleverd van restaurant Meerdael. Samen eten zit er jammer genoeg niet in, maar een lekkere 3-gangen lunch maakt heel veel goed (met chocoladedessert uiteraard, of ken je de Billy’s nog niet?). De ovens worden opgezet en smullen maar!

Billycom online teambuilding

Tijd: 13u00 | Wellbeing@work

Wat deden die Legoblokjes in dat lunchpakket? It’s playtime! De Billy’s bouwen fenomenale creatieve constructies. Maar de blokjes zijn slechts een opstapje. Ik wil weten waar mijn collega’s energie van krijgen, en hoe ze dit terugvinden in hun job. Lego helpt ons om onze gedachten te ordenen en letterlijk en figuurlijk onze ideale job te bouwen. Van het sociale contact, over de schrijfopdrachten, tot meer thuiswerk. Alles wordt open en eerlijk op tafel gegooid.

Tijd: 15u00 | Back to the future!

Na een bruisende en gezellige teamdag maken we ruimte voor wat alone time. De Billy’s klappen de laptops dicht en begeven zich naar hun terras of tuin met pen en papier om na te denken over de toekomst. De opdracht? Binnen 5 jaar interview je de zaakvoerder van Billycom. Hoe ziet het bedrijf eruit? Waar werken ze, wat schrijven ze, wie zijn hun klanten? Alles kan en alles mag, the sky is the limit!

Tijd: 16u00 | Breek uit uw kot! 

De Billy’s tunen terug in voor de laatste brainstorm. 5 paar fonkelende ogen kijken me aan. Ik ben zo benieuwd hoe ze Billycom zien in 2025?! De wilde ideeën vliegen in het rond. Soms realistisch, af en toe hilarisch. Een portfolio vol klinkende namen, werken vanuit een hippe loft, een team met 10 copywriters, een handvol nieuwe expertises, teamtripjes naar Ibiza … Mijn collega’s zien het helemaal zitten en ik surf dolgraag mee op hun golf van enthousiasme en ambitie. Heerlijk!

Tijd: 16u45 | Feestelijke afsluiter

Na een heerlijke dag bruist het Billy-team van energie. We blikken tevreden terug, sippen van een fris glaasje wijn en beloven plechtig om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met onze nieuwe plannen. Ik heb zoveel zin om er samen met dit team iets moois van te maken. The future is bright!

Bedankt Billy’s voor zoveel commitment, openheid en amusement in deze vreemde coronatijden!

Geïnspireerde Billy boss,

Petra

Wil je meer weten over Billy's corona-aanpak? Lees onze blogpost 'Business op blote voeten'.

Billy Babbel 14.0 | Online teambuilding deluxe!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x