Billy Babbel 20.0 | Time to shine

Exclusief: Petra heeft voor Billycom al meer dan 500 ondernemers geïnterviewd, maar deze keer beantwoordt ze zelf de vragen voor Bossy Magazine. In het nieuwste Time Issue benadrukt onze Billy-boss waarom het precies nu 'time to shine' is als onderneemster.

Interview door Dorien Camps, hoofdredactrice Bossy

Ik ontmoet Petra Meeus, de vrouw achter de strategische contentstudio Billycom, in de Antwerpse Singel voor een prettig interview en een fabuleuze shoot. “Dit zou ik in het begin van mijn carrière nooit gedurfd hebben, maar nu is het echt het moment! Als je onderneming groeit, moet je als ondernemer mee.”

Petra, in je inschrijvingsformulier voor #womentowatch lees ik dat je bijna vijftig bent, een typefout of zie je er gewoon ongelofelijk goed uit?! 

Dankjewel voor het compliment, de vijftig komt wel degelijk dichterbij. (lacht) En dat vind ik helemaal niet erg. Ik voel me goed, zit in een fijne flow en denk vooral na over wat ik nog allemaal wil realiseren. Als ik nog iets wil doen, dan moet ik het nu doen. Nog twintig jaar wachten zou zonde zijn…

Onderneem je nu op een andere manier dan pakweg vijftien jaar geleden?

Absoluut! Ik durf meer op mijn intuïtie afgaan, net omdat ik op die ervaring kan rekenen. Ik heb in verschillende bedrijven gewerkt voor ik vijf jaar geleden Billycom opstartte. Ik leerde in elke omgeving dat er na een mindere fase altijd weer een goede periode aanbreekt. Dat vertrouwen heb ik de afgelopen jaren aangescherpt. Net als het geloof in mijzelf. Ik zou zo’n interview en shoot in het begin van mijn carrière nooit gedurfd hebben, maar nu is het time to shine! Ik was 43 toen ik mijn eigen zaak startte, dus je bent nooit te oud om de sprong naar een zelfstandige zaak te wagen. Ik werk hard, maar ik heb een boeiend leven en een bruisende onderneming. Of het altijd gemakkelijk was? Absoluut niet! Als je bedrijf groeit, moet je als ondernemer mee. Intussen zijn we met een team van 7 medewerkers. Bij personeel komt veel verantwoordelijkheid kijken, een strakke visie, duidelijke lijnen… Ook het afgelopen jaar was niet evident, maar wel leerrijk en uitdagend. We hebben de coronaperiode gebruikt om Billycom nog steviger in de markt te zetten als strategische contentstudio. Nu is het tijd om uit onze comfortzone te stappen en boven het maaiveld uit te steken. Dat wil ik niet alleen voor Billycom, maar ook voor onze klanten.

Wat beteken je concreet voor hen? 

Bedrijven die met ons in zee gaan, komen sneller op de radar van Google, klanten en sollicitanten. Daarvoor grijpen we niet naar push-marketing, maar kiezen we bewust voor een pull-strategie. Wanneer klanten met ons samenwerken, bekijken we de huidige communicatie en marketing eerst vanuit een strategisch oogpunt. Zodra we een antwoord hebben op al onze w-vragen – wie, wat, waar, waarom, wanneer, …- kunnen we een communicatie- en marketingplan uitrollen dat niet alleen inhoudelijk en authentiek is, maar ook doeltreffend. We gaan steevast voor resultaat, dankzij de content die we zelf creëren. We zetten in op copywriting, SEO-optimalisaties, storytelling, video, sociale media… Als je het organisch bereik van jouw brand wil vergroten, dan is Billycom the place to be.

Ik heb zowel mijn eigen rol als die van mijn teamleden moeten herdefiniëren. Ik wou one of the guys zijn, maar dat werkt natuurlijk niet zo.

Hoe ben je erin geslaagd om je eigen bedrijf op korte termijn te laten groeien?

Toen ik in 2015 startte, wist ik al dat ik geen freelance copywriter zou blijven. Ik wilde een tafeltje vol collega’s, zodat we op z’n minst een fles champagne konden leegdrinken wanneer er iets te vieren viel. (lacht) Mijn zin om te groeien, impliceerde dat ik best wel wat aan sales moest doen. Want zonder nieuwe klanten, geen werk voor een extra paar handen. Ik ben heel snel beginnen samenwerken met webdesigners. Zij maken websites, wij schrijven de teksten die we optimaliseren met SEO-woorden voor een goede vindbaarheid in Google. Op die manier kwam ik in contact met uiteenlopende bedrijven. Nadat ik voor deze ondernemers webteksten schreef, volgde vaak de vraag of ik ook een nieuwsbrief of blogpost kon aanleveren. Uiteraard, maar niet zonder plan! (lacht) En ook niet zonder een team. Ik weet nog dat ik het superspannend vond om mijn eerste werknemer aan te nemen. Ik heb er best lang over nagedacht. Nummer twee ging veel vlotter, en collega nummer drie en vier volgden ook zeer snel. Voor de laatste schakels binnen het bedrijf ben ik op zoek gegaan naar zeer specifieke profielen, zoals een juridisch copywriter en een video-editor. Naarmate mijn tafeltje zich vulde, liep ik steeds vaker tegen mijn grenzen aan. Ik heb zowel mijn eigen rol als die van mijn teamleden moeten herdefiniëren. Ik wou one of the guys zijn, maar dat werkt natuurlijk niet zo. Ik moest in de schoenen stappen van bedrijfsleider en mijn teamleden extra verantwoordelijkheden gegeven. Spannend, en tegelijkertijd enorm boeiend.

Waar staan jullie binnen vijf jaar?

Goeie vraag. Enerzijds wil ik het strategische werk dat we nu voor grotere bedrijven uitvoeren, blijven doen. Anderzijds wil ik graag een academie of opleidingscel oprichten voor communicatie- of marketingstudenten die ik kan inschakelen voor onze kmo-klanten. Tijdens een betaalde stage van pakweg 6 maanden leren ze de kneepjes van het vak: interviewtechnieken, tone of voice bepalen, websitenavigaties uittekenen, zoekwoordenanalyses doen, long en short copy teksten schrijven, omgaan met feedback van klanten, … Een intensieve on the job training die jonge starters een boost geeft in hun carrière. Zo kunnen we onze kennis doorgeven.

Nog een laatste vraag: waarom wilde je graag afspreken in deSingel? 

Ook daar zit een plan achter! (lacht) Eén van mijn trouwe klanten is het Beethovenorkest Le Concert Olympique onder leiding van dirigent en musicoloog Jan Caeyers. Via hem en het orkest kom ik hier regelmatig en het is zo’n inspirerende plek. Achter elke deur hoor je muziek weerklinken. Ik hou enorm van die creatieve vibe en het brengt me terug naar mijn studententijd. Ik heb gestudeerd aan de Kunsthumaniora in Brussel en daarna Musicologie aan de KU Leuven. Voor een jong meisje uit de diepe Kempen was dat niet zo evident als het nu klinkt. Als het over studeren gaat, dan krijg je nogal snel de raad om zo hoog mogelijk te mikken. Maar is dat altijd de beste keuze? Het kunstonderwijs wordt naar mijn mening zwaar onderschat. Het heeft mij alvast gevormd tot wie ik nu ben. Ik ben mijn ouders nog altijd dankbaar dat ik een studie mocht kiezen op basis van mijn talenten en interesses. Een gouden raad die ik nu zelf meegeef aan mijn dochters van zestien en achttien. Volg je hart, dan komt het altijd goed!

Petra’s time tip | Las bib-uren in.

Ik zit heel snel in mijn zone, maar merk dat dit niet voor iedereen even vanzelfsprekend is. Daarom lassen we op kantoor - en ook wanneer we van thuis werken - bibliotheekuren in. Tijdens deze uren storen we elkaar niet en zetten we onze mailbox en gsm op non-actief. Op zo’n moment kan je een speld horen vallen. En daarna is er geen speld tussen te krijgen, want dan lijken we wel uitgelaten puppy’s. (lacht) 

www.wearebossy.be

Foto's: www.bynouchka.com

Billy Babbel 20.0 | Time to shine

Billy goes BAM: 8 marketingtrends voor 2023

Marketing evolueert razendsnel. Billycom volgt de tendensen in het marketinglandschap op de voet en is steeds op zoek naar de nieuwste inzichten. Geen betere plaats om bij te leren, dan op het BAM Marketing Congress!

Lees meer

Billy Babbel 22.0 | Ondernemen is high energy!

Bloovi, dé nieuwswebsite voor de digitale sector, nodigde Petra uit voor een interview. Het werd een boeiende babbel over business, investeringen, dromen, high heels en high energy ... Lees even mee!

Lees meer

Billy Babbel 21.0 | Billy met Bloovi in Dubai

Met 100 Belgische ondernemers naar de wereldtentoonstelling in Dubai? Count me in! Expo Dubai 2020, Burj Khalifa, jeepsafari in de woestijn, friet met stoofvlees, ... Een undercover verslag van Billy voor Bloovi.

Lees meer

Billy Blog 23.0 | Employer branding: 6 inspirerende tips

Er prijken tal van vacatures op je website, maar de verwachte reacties blijven uit? Met sterke employer branding zet je jouw werkgeversmerk kracht bij! In een artikel voor Bossy Magazine deelt Petra enkele praktische tips.

Lees meer

Billy Blog 22.0 | 4 voorbeelden van sterke personal branding

Als ondernemer ben je achter de schermen in de weer om je business te doen groeien. Maar af en toe uit de schaduw treden, is minstens even belangrijk. Wij zetten 4 zaakvoerders stevig in de markt met ijzersterke copy.

Lees meer

Billy Babbel 19.0 | Een dag in het leven van Anouk

Leads bellen, offertes opstellen, opdrachten inplannen, facturen uitsturen … Projectmanager Anouk combineert een boeiende job met een schattige peuter én een Duitse herder. Een exclusieve kijk in haar werkdag!

Lees meer

Billy Babbel 18.0 | In bad met Billy ...

We zitten allemaal in hetzelfde bad. Een veel te lauw bad, gevuld met veel te kleine coronabubbels. We lopen (of wandelen!) deze race samen, zonder dat de finish in zicht is. Het lukt wel, meestal toch ...

Lees meer

Billy Blog 21.0 | Ontdek de Billy-studio

De Billy-studio in Heverlee knettert en knispert. Cosy corners, professioneel bureaumateriaal, handige flipchart, hippe planten, high-end smart-tv ... Alles om je videoverhaal stevig vorm te geven. Take a look!

Lees meer

Billy Babbel 17.0 | Een dag in het leven van Ellen

Eerlijk toegegeven, een werkdag in volle lockdown valt niet te vergelijken met wat we in normale tijden gewend zijn. Maar Billy Ellen bewijst dat ze ook in een kleine wereld inspiratie en ritme vindt. Crisis brengt creativiteit! Volg hier haar werkdag in coronatijden.

Lees meer

Billy Babbel 16.0 | Corona confessions

Verplicht telewerken tijdens de lockdown? De Billy’s organiseerden zich voorbeeldig virtueel. Maar achter de schermen ging het er soms helemaal anders aan toe ... Enkele corona confessions van het Billy-team!

Lees meer

Billy Blog 20.0 | Van codes naar content: 4 straffe IT-projecten uit Billycoms contentstudio

Jouw bedrijf bruist van expertise en is 100% mee met de digitale golf! Maar spreekt je doelpubliek dezelfde (digi)taal? Door helder te communiceren, bereik je niet alleen meer klanten, maar blijft je boodschap ook beter hangen. Enkele voorbeelden à la Billycom? Die vind je hier!

Lees meer

Billy Blog 19.0 | Creatieve schrijfprojecten in coronatijden

Creative copywriting vanuit onze home office? Tijdens de coronaperiode schreef Billycom tal van blogs, e-books, flyers en socialmediaposts. Check it out!

Lees meer

Billy Blog 18.0 | Wat is employer branding?

In de war for talent is het als bedrijf niet evident om het juiste profiel aan te trekken én te behouden. Straf talent strikken? Je bedrijfsidentiteit boosten? Employer branding versterkt je positie als werkgever, zowel binnen je team als in de zoektocht naar nieuwe kandidaten. Get started!

Lees meer

Billy Blog 17.0 | 5 tips om talent aan te trekken

De juiste sollicitanten die spontaan bij jou aankloppen? Geschikte profielen die zich helemaal herkennen in je merk en bedrijfscultuur? Dat kan ... als je employer branding op punt staat. Met deze 5 tips trek jij moeiteloos de juiste talenten aan.

Lees meer

Billy Babbel 15.0 | Passion driven of process driven?

Wat hebben verjaardagskaarsjes, een nietjesmachine, timetracking, mutsen en Ibiza met elkaar gemeen? Het pittige relaas van 5 jaar Billycom.

Lees meer

Billy Blog 16.0 | Copywriting in coronatijden

SEO copywriting vanuit onze home office? Bring it on! Tijdens de coronaperiode realiseerde Billycom verfrissende webcopy voor diverse klanten en sectoren. Start!

Lees meer

Billy Babbel 14.0 | Online teambuilding deluxe!

Online is the new normal. We zoomen alsof we nooit iets anders gedaan hebben. We slacken de hele dag door om elkaar op de hoogte te houden. We bellen, mailen, schrijven én netwerken vanuit onze home offices. Hard work? YES! Hard play? NO! En dus haalde ik alles uit de virtuele kast voor onze allereerste online teambuilding deluxe.

Lees meer

Billy Babbel 13.0 | Een dag in het leven van Tim

There’s a new kid in town! We waren dan ook erg nieuwsgierig naar de gewoonten en gebruiken van onze nieuwe Billy Tim. Draagt hij pantoffels op kantoor? Drinkt hij Fristi tijdens de lunch? Neemt hij de krant mee naar de wc? Hij gaf ons alvast een sneak peek van een doorsnee dag bij Billycom.

Lees meer

Billy Blog 15.0 | Business op blote voeten

Communiceren tijdens quarantaine? Niet evident, maar een must! Petra gunt je een blik achter de schermen van haar home office en vertelt je precies hoe je als bedrijf on top of things blijft gedurende de coronacrisis.

Lees meer

Billy Blog 14.0 | Positief plan in coronatijden

Alhoewel onze pennen virusvrij zijn, heeft het coronavirus ook z'n effect op de business van Billycom. De gaten in onze agenda creatief invullen met eigen copy? Yep, zo zijn we dan! Hoe cool zou het zijn als we nu onze wilde droom najagen en een magazine in elkaar boksen? Zo gezegd, zo gedaan!

Lees meer

Billy Babbel 12.0 | Stagiaire Hilke aan Billy-boord

Ze kwam, ze schreef en ze overwon! Onze stagiaire Hilke Van Nuffelen heeft enkele weken meegedraaid in het Billy-team en maakte indruk met haar schrijftalent. Ook tijdens de coronacrisis bleef ze veilig en virusvrij om ons te ondersteunen. Lees hier haar 'stageverslag'.

Lees meer

Billy Babbel 11.0 | De favoriete lectuur van de Billy's

Als copywriters zijn wij trouwe lezers en kunnen wij ons volledig verliezen in een goed boek. Maar daar blijft het niet bij. Ontdek hier onze guilty reading pleasure.

Lees meer

Billy Blog 13.0 | Een zeemzoete liefdesbrief schrijven doe je zo

Niets zo romantisch als een liefdesbrief schrijven. Heerlijk old school! Krijg je de vlinders maar moeilijk op papier gevat? Voor één keer geeft Billycom geen professionele, maar relationele schrijftips.

Lees meer

Billy Babbel 10.0 | Mindful business

Ik ben een meesterplanner. Ik eet to-dolijstjes voor ontbijt, lunch en diner. Het is zaterdagochtend en mijn meesterbrein heeft een plannetje ...

Lees meer

Billy Blog 12.0 | Een zondagochtend bij Billycom

Ondernemers Myriam Laporte en Walter Vanhese sloegen de handen in elkaar, scanden hun netwerk en organiseerden Business Builders for Beauty, Wellness & Hair op zondag 17 november. Een workshop die beautyexperts een duwtje in de rug geeft. Of Billycom copytips wou delen? Natuurlijk!

Lees meer

Billy Blog 11.0 | Billycom schrijft vacatures met impact

Als bedrijf is het niet eenvoudig om nieuwe collega's aan te werven. Hoe kan je mensen overtuigen dat jouw onderneming dé geschikte werkplek is? Door je storytelling door te trekken in je vacature!

Lees meer

Billy Babbel 9.0 | Het verhaal achter onze nieuwe branding

Dinsdag 1 oktober 2019 om 9 uur. Met een gezonde dosis spanning drukten we op de publiceerknop. De nieuwe Billy-branding wordt de wijde wereld ingestuurd. Billycom 2.0 is ready for take-off!

Lees meer

Billy Babbel 8.0 | Wat hebben een jurist en een copywriter gemeenschappelijk?

Ongepland, een tikkeltje tricky, en behoorlijk wat zin voor avontuur: na bijna acht jaar met mijn neus in de wetboeken koos ik voor een job als copywriter. Spannend? Absoluut! Met een waterdicht gameplan en mijn ogen op de horizon kruiste mijn pad dat van Billycom.

Lees meer

Billy Blog 10.0 | 4 eenvoudige tips voor meer leads

Meer leads generen? Je hoeft er geen technische kunsten voor uit te halen! Met deze vier eenvoudige teksttips tover je je websiteleads in no time om naar conversies.

Lees meer

Billy Babbel 7.0 | Billy’s out of office

Een teambuilding met de Billy’s, dat is veel girl power, een flinke dosis creativiteit, een streepje glamour & glitter en een badass attitude. Lees even mee…

Lees meer

Billy Blog 9.0 | Juf Billy in actie

Of we een 4-delige lessenreeks wilden geven over copywriting en content marketing voor een selecte groep UNIZO ondernemers? We waren meteen enthousiast en goten onze expertise in een strak lesprogramma.

Lees meer

Billy Babbel 6.0 | Ben ik verslaafd?

Is een verslaving een verslaving wanneer je er handig gebruik van maakt op je job? No worries! Ik verstop géén gin in mijn bureaulade bij Billycom. (Al ben ik stiekem benieuwd welke schrijfsels dat zou opleveren.)

Lees meer

Billy Babbel 5.0 | Learnings na 2 maanden bij Billycom

Mijn eerste 2 maanden als Billy kort samengevat? Veel koffie, blogs over fluweel behangpapier, nieuwsbrieven over basketbal en enkele belangrijke Billy-lessen...

Lees meer

So Billy 1.0 | Onze zeemzoete nieuwjaarsbrief

We wensen jou een jaar waarin je onderneming bloeit als nooit tevoren, waarin je fris en fruitig opstaat bij elk ochtendgloren. Een jaar waarin je niet enkel aan jouw conditie werkt, maar ook de positie van jouw bedrijf versterkt.

Lees meer

Billy Blog 8.0 | Zin in een WAT-relatie?

Om met Billycom te werken, hoef je (gelukkig) niet links of rechts te swipen voor een ideale match. Een WAT-relatie staat voor Working Apart Together, omdat het fijn is om met jou als vaste klant te werken. Our secret 'date' starts here...

Lees meer

Billy Blog 7.0 | Anonieme ondernemers

Wil jij als ondernemer niet langer anoniem blijven? Lees hier echte cases van echte klanten.

Lees meer

Billy Blog 6.0 │ Zuurstof in de zomer

Na een jaar van rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan is het tijd om nieuwe zuurstof te tanken.

Lees meer

Billy Blog 5.0 | Meer klanten door sterke teksten

Wil jij als ondernemer meer kliks, likes, shares en leads binnenhalen? 3 gouden tips om je nieuwe en trouwe klanten nieuwsgierig te maken…

Lees meer

Billy Babbel 4.0 | Mijn eerste Billy jaar en zoveel gekke plannen en stiekeme dromen later...

Welke checks heb jij het afgelopen jaar afgevinkt op jouw bucketlist?

Lees meer

Billy Babbel 3.0 | Mijn eerste keer...

En ie-de-reen verklaarde me een beetje gek...

Lees meer

Billy Babbel 2.0 | Later als ik groot ben…

Je bent nooit te oud om grote meisjesdromen te realiseren...

Lees meer

Billy Babbel 1.0 | Burgertrutje

Die dag was ik in de Colruyt en gebeurde er dit...

Lees meer

Billy Blog 4.0 | Zelf jouw website schrijven?

Zelf een website schrijven die interessant is voor jouw prospects én voor Google? Start met een goede voorbereiding en deze 10 tips van ervaren copywriters.

Lees meer

Billy Blog 3.0 | De web-reflex

Googelen is voor 95% van de mensen een tweede natuur geworden. Dat is de realiteit. Daarom is het noodzakelijk om je aanwezigheid op het ‘world wide web’ te verzorgen. Hoe zit het met jouw web-reflex?

Lees meer

Billy Blog 2.0 | Blue in business

Hoe vind je als startende ondernemer nieuwe klanten? Billycom testte verschillende formules uit van recepties tot ontbijtsessies, van Voka tot Sofia, van BNI tot het Officenter. In januari scoorde Billycom net geen 100 naamkaartjes. Mooi, maar hoeveel leads heeft dit concreet opgebracht?

Lees meer

Billy Blog 1.0 | Welkom!

Mijn website is een maand online, dus hoog tijd voor de volgende stap: de lancering van mijn Billy Blog. Ik schrijf graag, vooral in mijn hoofd. Aangezien de iBrain nog niet ontwikkeld is, schrijf ik mijn hersenspinsels hier neer om ze te delen met mijn Billy Fans.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x