Billy Babbel 5.0 | Learnings na 2 maanden bij Billycom

Billy Babbel 5.0 | Learnings na 2 maanden bij Billycom

Op 2 januari was het eindelijk zover… Ik had het als BOB bewust rustig gehouden op oudejaarsavond, trok een deftig kleedje aan (zo eentje waarin ik er extra volwassen uitzie), en zette mijn meest professionele game face op. Met een klein hartje, maar tonnen goesting om te schrijven, stapte ik Officenter Leuven binnen. Eerste werkdag als copywriter bij Billycom? Bring it on! 

Ondertussen zijn we een dikke 2 maanden verder…

 De vraag die ik de afgelopen weken het vaakst heb moeten beantwoorden? Dat is zonder twijfel: “Hoe gaat het op je nieuwe job?” Wel, heel goed! Ik schreef nieuwsbrieven over basketbal, blogs over fluweel behangpapier en websites over boekhouden. Ik ontdekte ein-de-lijk wat er zo geweldig is aan Nespresso en haalde mijn mooiste outfits uit de kast voor een glamoureuze fotoshoot. Maar dat is niet alles…

Want ik ben ook een heleboel levenslessen rijker. Wat hebben we geleerd bij Billycom?

1 | Schrijven buiten mijn comfortzone? Help!  

Eerlijk is eerlijk: ik ben een echte girly girl. Het type dat houdt van zachte dekentjes, glitters en pasteltinten. Mijn kennis over verbouwen, pijpleidingen of technical outsourcing? Zéér beperkt! En toch kwam het de afgelopen weken allemaal op mijn pad tijdens het schrijven. Het begon steeds wat onwennig, maar dankzij grondige research en mijn behulpzame collega’s kwamen er telkens vlotte teksten uit de bus. Les één bij de Billy’s: alles komt altijd goed! Zelfs al moet ik daarvoor wat uit mijn roze meisjesbubbel stappen.

2 | Hé, ik kan netwerken?!

Tot 2 maanden geleden was netwerken een ver-van-mijn-bed-show. Al die ondernemers met zoveel jaren ervaring, wat kon ik als 24-jarige snotneus in hemelsnaam toe te voegen hebben? En toen nam Petra mij mee naar BNI… Wat bleek? Die ondernemers vielen heel goed mee! Iedereen toonde oprechte interesse en mijn businesskaartjes vlogen in het rond. Ik luisterde met veel verwondering naar hun straffe verhalen. En had ik al verteld dat het ontbijt heerlijk was? Conclusie: netwerken is fun! Dit doen we nog!

3 | Who run the world? Girls! 

Wie de Billy’s een beetje kent, weet dat ons team alleen maar uit vrouwen bestaat. Toegegeven, sommige clichés blijken volledig te kloppen. De dagelijkse dosis gegiechel, het druk bespreken van de laatste Zalando-bestelling, het regelmatige geplunder van de chocoladeschuif…  Maar we hebben véél meer in onze mars. We dromen groots, staan stevig in onze schoenen, schrijven teksten die er ‘boenk’ op zijn… De betekenis van ‘girl power’ was me nog nooit zo duidelijk. Het is écht inspirerend werken met zoveel toffe madammen rond mij!

En ik ben nog niet uitgeleerd, integendeel. Op naar nog veel meer Billy-maanden en veel meer levenslessen!

Jana

Billy Babbel 5.0 | Learnings na 2 maanden bij Billycom

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x