Billy Babbel 6.0 | Ben ik verslaafd?

Billy Babbel 6.0 | Ben ik verslaafd?

Is een verslaving een verslaving wanneer je er handig gebruik van maakt op je job? No worries! Ik verstop géén gin in mijn bureaulade bij Billycom. (Al ben ik stiekem benieuwd welke schrijfsels dat zou opleveren.) En ik heb in mijn 28-jarige bestaan nog nooit een sigaret aangeraakt. Neen, mijn duistere kantje speelt zich online af. Ik geef het niet graag toe maar ik ben verslaafd. Verslaafd aan Instagram.

Géén fotomodel, wel een account

Er meer dan 1 uur per dag aan besteden? Last hebben van afkickverschijnselen wanneer ik niet kan? Verminderde aandacht voor mijn omgeving? Triple check!

Van zodra ik een smartphone had - anno 2012 -  moest en zou ik een Instagram-account aanmaken om me van kop tot teen onder te dompelen in de wondere wereld van exotische reizen, verrukkelijke bakrecepten, digitale marketing en fashion trends. Dat onderdompelen, mag je letterlijk nemen. Vraag dat maar na bij mijn achterban. Wanneer ik niet zelf enthousiast aan het scrollen en swipen ben, vraag ik hen poeslief om mijn outfit of the day te fotograferen. Aangezien ik geen fotomodel ben, heb ik daarvoor meer dan één poging nodig. En zij meer dan een beetje geduld. Even een leuke caption bedenken en delen maar.

Géén voornemen verzilverd, wel tips gedeeld

Mijn voornemen voor 2018 was dan ook glashelder: minder online kijken en meer offline beleven. Zoals dat - helaas pindakaas - met goede voornemens gaat, verloor ik mijn doel snel uit het oog.

16 oktober 2018, dag 1 bij Billycom. Ik kon mij op de valreep herpakken en mijn voornemen waarmaken. Maar dat was buiten Petra gerekend, die dé vraag stelde: “Zeg, jij bent veel bezig met Instagram hé, goesting om het Billycom-account te runnen?” Ik dacht “dat is de kat bij de melk zetten”, maar ik en mijn fonkelende ogen zeiden “hell yes”! En zo spendeer ik sinds oktober 2018 nog meer tijd op mijn favoriete app. Maar mij hoor je niet klagen, want nu is het voor de goede zaak, de Billycom-zaak. Tips & tricks op maat van ondernemers delen, de voordelen van SEO verklappen of een blik achter de schermen van een copywritingbureau gunnen? Billycom 2.0 is geboren op Instagram!

Ik kan deze blogpost niet anders afsluiten dan met oprechte excuses aan het adres van mijn lief, vrienden en familie. Al dat staren, typen, klikken en sharen, doe ik dus voor mijn werk hé. Vergeven?

Nieuwsgierig geworden? Volg Billycom.be op Instagram en laat je trakteren op slimme copywritingtips, gekke Billy-weetjes en mooie Friday Feeling plaatjes! 

Insta-Billy

Karlijn

Billy Babbel 6.0 | Ben ik verslaafd?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x