Billy Babbel 8.0 |  Wat hebben een jurist en een copywriter gemeenschappelijk?

Billy Babbel 8.0 | Wat hebben een jurist en een copywriter gemeenschappelijk?

Wat hebben een jurist en een copywriter gemeenschappelijk?

Ongepland, een tikkeltje tricky, en behoorlijk wat zin voor avontuur: na bijna acht jaar met mijn neus in de wetboeken koos ik voor een job als copywriter. Spannend? Absoluut! Een carrièremove van 360°? Zonder twijfel! Met een waterdicht gameplan en een vastberaden blik scande ik mijn opties en kruiste mijn pad dat van Billycom. Het begin van mijn eigen bestseller!

Na anderhalf jaar werken in het notariaat kriebelde het om de creatieve weg in te slaan. Hoog tijd voor een staaltje introspectie. Wat doe ik écht graag? Waar krijg ik energie van? Het antwoord werd al snel duidelijk: schrijven. Als kind pende ik lustig schriftjes vol en ook als tiener droomde ik van mijn eigen boek (nog steeds trouwens). Het leven is kort: kiezen voor mijn passie dus! Ik scherpte mijn pen, blies 26 kaarsjes uit en was 100% klaar voor een nieuw hoofdstuk.

Hallo Billycom!

Van jurist naar copywriter: wat voor mij een logische stap was, deed bij velen toch de wenkbrauwen fronsen. Want dat is toch tótaal iets anders? Toegegeven, er zijn een aantal verschillen die me als Billy Ellen onmiddellijk opvielen. Zinnen moesten korter, woorden frisser en mijn tone of voice werd flink afgestoft. Top! Toch zijn er ook een aantal verrassende gelijkenissen tussen beide stielen die ik graag met jullie deel.

#1 | Liefde voor taal

Van de dikste boeken tot de kleinste term: als jurist word je bedolven onder de vakliteratuur. Lezen, schrijven, analyseren en synthetiseren, … Net zoals een copywriter is taal dé driver die je dagen vult. Als student was mijn laptop mijn beste vriend en kende ik de weg blindelings naar de beste plaatsjes in de bib. Eerlijk: ook mijn thesis was een proces van lange adem. Maar hoe leuk is een idee op papier zetten, mooie zinnen maken en het perfecte woord vinden? Liefde voor taal is in beide sectoren een absolute must!

#2 | Research, research, research

Vonnissen analyseren, rechtsleer uitpluizen, de perfecte rechtsregel vinden voor een pittige case, … Een correcte juridische analyse vraagt om sterk bronnenonderzoek. Bij Billycom merkte ik meteen dat research ook een cruciale stap is in het schrijfproces van een copywriter. Google to the rescue dus! Van financieel adviseur tot architect: telkens lees ik me volledig in over hun kernexpertises en schrijf ik vanuit het standpunt van hun lezer.

#3 | Oog voor detail

Onmisbaar in het starterpack van een jurist? Een flinke dosis nauwkeurigheid. Als onbezonnen bachelorstudent ontdekte ik bij het openslaan van mijn eerste codex meteen: it’s all in the details. En dat geldt natuurlijk ook voor een copywriter! Of het nu gaat om een complexe verkoopakte of een bruisende blogpost: een punt is geen komma en een dt-fout blijft een absolute no go. Bij Billycom lezen we teksten driedubbel na en worden tikfoutjes hypersnel getackeld. Een Billy is niet voor niets een #pietjeprecies!

Advocaat, notaris of copywriter: hokjesdenken is passé. Een diploma is een eerste wegwijzer die fantastische deuren opent, maar het is aan jou om een pad uit te stippelen dat je hart sneller laat slaan. Mijn tip? Just do it. Breek je patroon, denk out of the box en ga voor je droom. Billycom is voor mij alvast dé plek om die waar te maken!

Confraternele groeten,

Billy Ellen

P.s. Ben je op zoek naar een copywriter met juridische expertise? Jullie weten me te vinden!

Billy Babbel 8.0 |  Wat hebben een jurist en een copywriter gemeenschappelijk?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x