Billy Blog 11.0 | Billycom schrijft vacatures met impact

Billy Blog 11.0 | Billycom schrijft vacatures met impact

Als bedrijf is het niet eenvoudig om nieuwe collega’s aan te werven. De zogenaamde ‘war for talent’ is overduidelijk aan de gang. Een mooi salaris of ambitieuze jobinhoud zijn niet langer troef. Mensen streven naar de juiste cultural fit. Hoe kan je hen overtuigen dat jouw onderneming dé geschikte werkplek is? Door je storytelling door te trekken in je vacature!  

Wie is je gedroomde match?

Je wilt de ideale kandidaat aantrekken met een inspirerende en treffende vacature. Dat kan! Hoe begin je eraan? Je start met de basics en overloopt de taken en competenties. Maar er komt zoveel meer bij kijken. Denk na over je bedrijfscultuur, de persoonlijkheden in het team, de verantwoordelijkheden, de ambities en verwachtingen ... Wat zijn mogelijke valkuilen in de functie? Gaat het vooral om uitvoerend werk, of wil je een goalgetter die initiatief neemt? Beschrijf een duidelijk beeld van wie je precies zoekt. 

Leg de link met de leefwereld

De juiste persoon op de juiste plaats is het streefdoel, zowel voor kandidaat als werkgever. Hoe duidelijker het beeld van je nieuwe collega, hoe gerichter je hem kan aanspreken. Verplaats je even in zijn leefwereld. Wat voor de ene herkennende woorden zijn, kan bij de ander een allergie zijn. Ben je op zoek naar een accountant die goochelt met cijfers en drie kranten verslindt bij het ontbijt? Of mik je op een digital native die experimenteert met bots en vlotjes Nodejs of PHP spreekt? Een verschillende schrijfstijl spreekt voor zich! We illustreren het graag met twee voorbeeldjes.

Accountant
Heb je een passie voor cijfers en fiscaliteit? Op zoek naar een dynamische en flexibele werkomgeving waar je in team werkt, maar ook de verantwoordelijkheid krijgt over klantendossiers?
Fantastisch, dan zijn wij op zoek naar jou!

Junior customer success manager AI
Sciencefictionfilm Her van Spike Jonze gezien? DJI Phantom drone in je kast staan? Goesting om met je technologische kennis de baan op te gaan?
Unlock je sales skills en solliciteer nu!

Je vacature uit handen geven?

Geen tijd om zelf een vacature te schrijven? Geen probleem! Billycom scherpt de pen en verdiept zich in het gezochte profiel. We gooien al onze mensenkennis in de strijd en passen onze tone-of-voice feilloos aan in functie van de jobtitel. Het resultaat? Een vacature die de connectie maakt met jouw ideale kandidaat én voor 100% strookt met je bedrijfscultuur. Geen loze woorden of beloftes, je vacature straalt perfect uit wie je zoekt.

De perfecte kandidaat moeiteloos tot bij jou brengen? Billycom vertaalt jouw onderneming naar een straffe vacature met een evenwichtig streepje storytelling.

Over vacatures gesproken: wist je dat we er zelf ook eentje online hebben staan? Wij zijn volop op zoek naar een tijdelijke Sales Assistent om ons te ondersteunen van januari tot september. Spread the word!

Billy Blog 11.0 | Billycom schrijft vacatures met impact

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x