Billy Blog 5.0 | Meer klanten door sterke teksten

Billy Blog 5.0 | Meer klanten door sterke teksten

Wil jij als ondernemer meer kliks, likes, shares en leads binnenhalen? 3 gouden tips om je nieuwe en trouwe klanten nieuwsgierig te maken…

Stelling #1 | Niemand leest graag veel tekst
Niet helemaal waar. Niemand leest graag saaie, langdradige en onpersoonlijke teksten, maar met de juiste woorden en wervende teksten kan je via je website wel het vertrouwen opbouwen dat je een professionele onderneming bent. Want mensen kopen nog altijd van mensen. Een krachtige pitch op je homepage, een inkijk in je bedrijf in een ‘over ons’-pagina, een toffe teampagina, een heldere uitleg over je expertises en een overzichtelijke werkwijze kunnen heel wat potentiële klanten overtuigen om door te klikken naar de contactpagina.

Gouden tip | Google ‘leest’ of indexeert ALLE teksten op jouw site. Dus, zorg ervoor dat er voldoende teksten online staan met de juiste zoekwoorden op de juiste plaats. 

Stelling #2 | Mijn website is mijn online brochure
Een veel gemaakte redeneringsfout. Door de pijlsnelle www-revolutie zijn we geëvolueerd van een browse-cultuur naar een search-cultuur. Fiets kopen Leuven, prijs zonnepanelen, openingsuren schoenwinkel? We zoeken alles op via onze laptop, smartphone of tablet en verwachten in enkele kliks de juiste informatie te vinden. Draai de rollen om en schrijf jouw website vanuit het perspectief van jouw klanten: wat zoeken ze, met welke zoektermen, welke info willen ze lezen en hoe kan je ze overtuigen? Een zoekwoordenanalyse geeft een inkijk in het zoekgedrag van jouw klanten.

Gouden tip | Jouw belangrijkste online klant is Google, want Google gaat jouw website naar boven pushen in de ranking  als jouw pagina’s slim opgebouwd zijn met de juiste zoekwoorden.

Stelling #3 | De homepage is de belangrijkste pagina
De homepage is jouw voordeur en die moet je goed verzorgen, dat klopt. Maar wanneer een potentiële klant een combinatie van zoektermen intypt, landt hij of zij niet altijd op de homepage, maar wel op een specifieke pagina in jouw website. Dus, zet jouw voordeur, achterdeur en alle vensters van je website open met sterke landingspagina’s die specifieke zoekwoorden bevatten. Onthoud: bezoekers die op je website komen via zoekwoorden zijn volledig gratis (ja echt!).

Gouden tip | Zoekmachines belonen sterke webteksten met een hogere Google ranking. Op zoek naar meer leads en meer business? Verzorg je SEO copywriting!

Meer klanten door sterke teksten? Absoluut! Wervende teksten leveren daadwerkelijk iets op. Bij twijfel, start opnieuw bij stelling #1 of contacteer Billycom voor een vrijblijvende SEO analyse van jouw website. Onze SEO experts zijn vandaag klaar om jouw teksten van morgen te schrijven.

Groetjes,
Billy  

Billy Blog 5.0 | Meer klanten door sterke teksten

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x