Billy Blog 7.0 | Anonieme ondernemers

Billy Blog 7.0 | Anonieme ondernemers

Veel ondernemers blijven onder de digitale radar. Stel jij je diensten en producten ook uitgebreid voor op je website, maar vergeet je te tonen wie je echt bent? Dat is jammer, want je klanten zitten met heel wat vragen.

Klanten zijn van nature nieuwsgierig en willen online onderzoeken of jouw bedrijf of organisatie betrouwbaar is. Dus, zorg voor sterke, maar toch persoonlijke teksten en sprekende foto’s op jouw website. Met andere woorden, voeg een snuifje van jezelf toe. Hoe begin je hier aan? Als copywriter hebben we geen toverformule maar wel 4 wonderbaarlijke tips:

Case #1 | Een hippe trendy bloemenwinkel met een uiterst sympathieke zaakvoerder runt al jaren zijn zaak in hartje Vlaams-Brabant. Op zijn website vind je albums vol boeketjes, bloemstukken, bruidswerk, rouwwerk, gekoppeld aan een webshop. Geen foto’s van de mooie winkel, geen 'over ons' verhaal van de sympathieke zaakvoerder en geen gezichten van zijn team. Een gemiste kans om een instant connectie te maken met de lezer.

Billy Tip | Gun jouw potentiële klanten een exclusief kijkje achter de schermen om de menselijke kant van jouw onderneming te ontdekken. Hoe ben je met je zaak begonnen, wat is jouw passie, jouw toekomstvisie en hoe maakt jouw team het verschil. Maak connectie met je lezer!

Case #2 | Een immokantoor vraagt om de teksten van hun website na te kijken en eventuele verbeteringen aan te brengen. De teksten waren correct, overzichtelijk, duidelijk, maar 100% neutraal. Met andere woorden, met copy-paste waren de teksten perfect van toepassing voor elk immokantoor X, Y of Z in de regio. Hoe maak je dan het verschil in deze concurrentiële markt?

Billy Tip | Elke onderneming en elk team heeft unieke accenten, persoonlijke invalshoeken en specifieke expertises die het verschil maken ten opzichte van concurrenten. Door deze ‘unique selling points’ in de verf te zetten, kan je vertrouwen opbouwen en sneller fans creëren.

Case #3 | Een life coach klopt bij Billycom aan voor nieuwe teksten op de website. Voor de about pagina stuurt ze fier haar CV met alle opleidingen en certificaten door die ze de afgelopen jaren behaald heeft. Haar vraag is om de hele lijst te publiceren op de website. Als lezer is deze lijst misschien wel informatief maar minder inspirerend. Hoe kan je je lezers overtuigen van je expertise zonder je volledige CV online te zetten?

Billy Tip | Wens je een opsomming van je CV online te zetten? Selecteer een aantal certificaten (maximum 5) en voeg telkens een beschrijving toe van 2 of 3 zinnen wat jij persoonlijk hebt geleerd van deze cursus of opleiding. Inspireer de lezer met jouw leermomenten.

Case #4 | Een boekhoudkantoor uit Limburg klopte aan om nieuwe teksten te schrijven voor hun website. Het kantoor wordt gerund door 2 ervaren heren en een team administratieve talenten. We schreven wervende SEO teksten en de webbouwer maakte een zakelijke maar verzorgde website. Geen probleem? Toch wel, want de foto’s op de homepage waren aangekochte stockfoto’s met 3 blonde dames in maatpak met een tandpasta smile. Euh?

Billy Tip | Wil je stockfoto’s gebruiken? Ok, maar kies dan een origineel thema en ga op zoek naar stijlvolle foto’s. Nog beter? Vraag een fotograaf om jouw team op een originele manier voor z’n lens te zetten en detailfoto’s te maken van je werkomgeving. Ga voor persoonlijk beeldmateriaal. 

Laat letterlijk en figuurlijk jouw gezicht zien!

Prijkt er een bestofte bedrijfsgeschiedenis, oersaaie opsomming, typerend missie- en visiepraatje of aangekochte stockfoto op jouw ‘over ons’ pagina? Jammer, want dan wordt een perfect match met je bezoeker bij de eerste kennismaking wel erg klein. Jouw nieuwe klanten worden dagelijks overspoeld met gelijkaardige producten en services, dus een oprechte en persoonlijke klik is onmisbaar om de harten van jouw digitale bezoekers te openen. Net daarom verdient de ‘over ons’ rubriek extra aandacht.

Schakel je liever een hulplijn in? Welkom bij Billycom, waar een ervaren copywriter uit Leuven voor jou een swingend heldenverhaal neerschrijft. 


Billy Blog 7.0 | Anonieme ondernemers

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x