Billy Blog 12.0 | Een zondagochtend bij Billycom

A Sunday well spent brings a week of content. Dat moet je Myriam Laporte en Walter Vanhese geen twee keer zeggen! Deze ondernemers sloegen de handen in elkaar, scanden hun netwerk en organiseerden met een aantal professionele partners Business Builders for Beauty, Wellness & Hair op zondag 17 november. Een powerworkshop die beautyexperts een professioneel duwtje in de rug geeft. 

Of Billycom enkele straffe copytips wou delen? Natuurlijk! Lees hier het verslag van het allereerste seminarie.

Ontmoeten, ontbijten en ontdekken

07u10: De wekker rinkelt extra vroeg. De Billy’s springen vlot uit bed. Vandaag geen luie zondag, wél een bruisende voormiddag vol pittige presentaties en stevig netwerken. We hebben er nu al zin in!

09u00: Het startschot van het Business Builders event. De locatie? Het Capucienenklooster in Aarschot, een authentieke site gerenoveerd tot een moderne conferentieruimte. Licht, luchtig en pal in het midden van het herfstig stadspark.

09u10: Coffee please! De eerste gasten druppelen binnen en worden meteen getrakteerd op een feestelijk ontbijt met vers fruit, geurende koffie en krakende croissants. Opvallend: alle beautyexperts zien er piekfijn verzorgd en – toepasselijk – op hun zondags uit. Zij hebben duidelijk de skills!

09u45: Founder Myriam heet iedereen van harte welkom op deze eerste editie van de Business Builders. Als schoonheidsspecialiste, onderneemster én beauty business adviser weet ze als geen ander welke taken er nog op je liggen te wachten als je de deur van je salon ’s avonds achter je toetrekt. Een mooie website, een goede verzekering, stapels administratie, … Het publiek luistert, knikt herkennend, en zet zich schrap voor de eerste sprekers.

Billycom geeft copytips aan ondernemers in de beautysector.

Masterclass met een missie: meet the partners!

10u00: Myriam bijt de spits af en benadrukt het belang van een goed inzicht in je cijfers, prijssetting en rendement. Daarna volgt Peggy Van Pivot Point, gespecialiseerd in managementsystemen voor schoonheidssalons. Haar visie? Work smarter, not harder. Of het nu gaat om organiseren, inventariseren of reserveren: de juiste software bespaart je tijd én geld.

10u20: Walter van Skintec neemt de microfoon over en zoomt in op het belang van kwaliteitsvolle, erkende apparatuur voor huidverbetering. Triumfinance maakt het rijtje af en laat het publiek kennismaken met de brede waaier aan verzekeringsproducten, toegespitst op de beauty- en wellnesssector.

10u40: Tijd om de pauzeknop in te drukken! We genieten tijdens een welverdiende break van de heerlijke gebakjes die An van M-eating & more die ochtend zelf nog gebakken heeft. Kraakverse verwennerij vanop de eerste rij.

11u00: Back to business. Karlien van Webhero vertelt hoe een mooie, professionele website het ideale online visitekaartje is. Haar tip? De digitale wereld evolueert sneller dan ooit, en met een tiptop website ben je je concurrenten nét dat stapje voor. En dan neemt Billycom met veel enthousiasme het woord. We leggen uit hoe je met sterke, wervende teksten sneller je doelpubliek bereikt. Hoog scoren in Google? Dat doe je met de juiste SEO zoekwoorden op de juiste plaats. Puzzelen maar!

“Ik was verrast door het belang van goede teksten. Wij weten misschien wel waarover we praten, maar leg dat maar eens vast in een tekst! Je elevator pitch duidelijk neerpennen, een webpagina goed opbouwen, … Niet eenvoudig, wél uitdagend.” – Kristin Verstraete, À l’Etage Medical Beauty

11u20: De laatste sprekers van de voormiddag maken hun intrede. Jens van JayJays dompelt de deelnemers onder in de wondere wereld van online advertising en Google Analytics. Attract, convert, close, manage: vier stappen die hij interactief toelicht met concrete voorbeelden. Tilly van Hallinto sluit de meeting af met het onderwerp waar ondernemers vaak het meest tegenop kijken: administratie. De keyfactoren? Discipline, doorzettingsvermogen en een duidelijk systeem. Succes verzekerd!

Business Builders for Beauty, Wellness & Hair | Billycom presenteert en trakteert beautyexperts op copywritingtips.

Klinken, kennismaken en connecteren

11u50: Afsluiten doet Walter in stijl én met een duidelijke boodschap: als ondernemer is je werk nooit af. Lastige vraagstukken, nieuwe producten, interessante technieken, … Door je regelmatig bij te scholen blijf je niet alleen up-to-date, maar ook on top van je business. Dit seminarie smaakt beslist naar meer: in 2020 staat een Business Builders 2.0 zeker op de agenda. Of Billycom dan opnieuw van de partij is? Wie weet!

12u00: Klinkende glazen en lachende gezichten: it’s a wrap! Gesprekken zoemen, kaartjes worden uitgewisseld en het lunchbuffet wordt feestelijk toegetast. De deelnemers trekken tevreden huiswaarts met extra kennis, connecties én een goedgevulde goodiebag. Ook wij verlaten het pand met positieve vibes en betrappen onszelf erop dat vroeg opstaan op zondag nog nooit zo leuk was.

“Belangrijk in onze sector? Een website met originele teksten. Als ik iets opzoek, stoot ik vaak op verschillende websites met identieke teksten. Jammer, want niemand is op zoek naar een copy-paste.” – Cindy Verduystert, Picobello Nails&Beauty

Hou de Business Builders website in de gaten voor nieuwe seminaries op maat van beautyexperts. Je bedrijfscommunicatie intussen onder de loep laten nemen door professionele copywriters? Met vijf vrouwen aan zet, is Billycom hét copywritingbureau voor je teksten over beauty, wellness & hair.

Billy Blog 12.0 | Een zondagochtend bij Billycom

Billy goes BAM: 8 marketingtrends voor 2023

Marketing evolueert razendsnel. Billycom volgt de tendensen in het marketinglandschap op de voet en is steeds op zoek naar de nieuwste inzichten. Geen betere plaats om bij te leren, dan op het BAM Marketing Congress!

Lees meer

Billy Babbel 22.0 | Ondernemen is high energy!

Bloovi, dé nieuwswebsite voor de digitale sector, nodigde Petra uit voor een interview. Het werd een boeiende babbel over business, investeringen, dromen, high heels en high energy ... Lees even mee!

Lees meer

Billy Babbel 21.0 | Billy met Bloovi in Dubai

Met 100 Belgische ondernemers naar de wereldtentoonstelling in Dubai? Count me in! Expo Dubai 2020, Burj Khalifa, jeepsafari in de woestijn, friet met stoofvlees, ... Een undercover verslag van Billy voor Bloovi.

Lees meer

Billy Blog 23.0 | Employer branding: 6 inspirerende tips

Er prijken tal van vacatures op je website, maar de verwachte reacties blijven uit? Met sterke employer branding zet je jouw werkgeversmerk kracht bij! In een artikel voor Bossy Magazine deelt Petra enkele praktische tips.

Lees meer

Billy Babbel 20.0 | Time to shine

Exclusief: Petra heeft voor Billycom al meer dan 500 ondernemers geïnterviewd, maar deze keer beantwoordt ze zelf de vragen voor Bossy Magazine. In het nieuwste Time Issue benadrukt onze Billy-boss waarom het precies nu 'time to shine' is als onderneemster.

Lees meer

Billy Blog 22.0 | 4 voorbeelden van sterke personal branding

Als ondernemer ben je achter de schermen in de weer om je business te doen groeien. Maar af en toe uit de schaduw treden, is minstens even belangrijk. Wij zetten 4 zaakvoerders stevig in de markt met ijzersterke copy.

Lees meer

Billy Babbel 19.0 | Een dag in het leven van Anouk

Leads bellen, offertes opstellen, opdrachten inplannen, facturen uitsturen … Projectmanager Anouk combineert een boeiende job met een schattige peuter én een Duitse herder. Een exclusieve kijk in haar werkdag!

Lees meer

Billy Babbel 18.0 | In bad met Billy ...

We zitten allemaal in hetzelfde bad. Een veel te lauw bad, gevuld met veel te kleine coronabubbels. We lopen (of wandelen!) deze race samen, zonder dat de finish in zicht is. Het lukt wel, meestal toch ...

Lees meer

Billy Blog 21.0 | Ontdek de Billy-studio

De Billy-studio in Heverlee knettert en knispert. Cosy corners, professioneel bureaumateriaal, handige flipchart, hippe planten, high-end smart-tv ... Alles om je videoverhaal stevig vorm te geven. Take a look!

Lees meer

Billy Babbel 17.0 | Een dag in het leven van Ellen

Eerlijk toegegeven, een werkdag in volle lockdown valt niet te vergelijken met wat we in normale tijden gewend zijn. Maar Billy Ellen bewijst dat ze ook in een kleine wereld inspiratie en ritme vindt. Crisis brengt creativiteit! Volg hier haar werkdag in coronatijden.

Lees meer

Billy Babbel 16.0 | Corona confessions

Verplicht telewerken tijdens de lockdown? De Billy’s organiseerden zich voorbeeldig virtueel. Maar achter de schermen ging het er soms helemaal anders aan toe ... Enkele corona confessions van het Billy-team!

Lees meer

Billy Blog 20.0 | Van codes naar content: 4 straffe IT-projecten uit Billycoms contentstudio

Jouw bedrijf bruist van expertise en is 100% mee met de digitale golf! Maar spreekt je doelpubliek dezelfde (digi)taal? Door helder te communiceren, bereik je niet alleen meer klanten, maar blijft je boodschap ook beter hangen. Enkele voorbeelden à la Billycom? Die vind je hier!

Lees meer

Billy Blog 19.0 | Creatieve schrijfprojecten in coronatijden

Creative copywriting vanuit onze home office? Tijdens de coronaperiode schreef Billycom tal van blogs, e-books, flyers en socialmediaposts. Check it out!

Lees meer

Billy Blog 18.0 | Wat is employer branding?

In de war for talent is het als bedrijf niet evident om het juiste profiel aan te trekken én te behouden. Straf talent strikken? Je bedrijfsidentiteit boosten? Employer branding versterkt je positie als werkgever, zowel binnen je team als in de zoektocht naar nieuwe kandidaten. Get started!

Lees meer

Billy Blog 17.0 | 5 tips om talent aan te trekken

De juiste sollicitanten die spontaan bij jou aankloppen? Geschikte profielen die zich helemaal herkennen in je merk en bedrijfscultuur? Dat kan ... als je employer branding op punt staat. Met deze 5 tips trek jij moeiteloos de juiste talenten aan.

Lees meer

Billy Babbel 15.0 | Passion driven of process driven?

Wat hebben verjaardagskaarsjes, een nietjesmachine, timetracking, mutsen en Ibiza met elkaar gemeen? Het pittige relaas van 5 jaar Billycom.

Lees meer

Billy Blog 16.0 | Copywriting in coronatijden

SEO copywriting vanuit onze home office? Bring it on! Tijdens de coronaperiode realiseerde Billycom verfrissende webcopy voor diverse klanten en sectoren. Start!

Lees meer

Billy Babbel 14.0 | Online teambuilding deluxe!

Online is the new normal. We zoomen alsof we nooit iets anders gedaan hebben. We slacken de hele dag door om elkaar op de hoogte te houden. We bellen, mailen, schrijven én netwerken vanuit onze home offices. Hard work? YES! Hard play? NO! En dus haalde ik alles uit de virtuele kast voor onze allereerste online teambuilding deluxe.

Lees meer

Billy Babbel 13.0 | Een dag in het leven van Tim

There’s a new kid in town! We waren dan ook erg nieuwsgierig naar de gewoonten en gebruiken van onze nieuwe Billy Tim. Draagt hij pantoffels op kantoor? Drinkt hij Fristi tijdens de lunch? Neemt hij de krant mee naar de wc? Hij gaf ons alvast een sneak peek van een doorsnee dag bij Billycom.

Lees meer

Billy Blog 15.0 | Business op blote voeten

Communiceren tijdens quarantaine? Niet evident, maar een must! Petra gunt je een blik achter de schermen van haar home office en vertelt je precies hoe je als bedrijf on top of things blijft gedurende de coronacrisis.

Lees meer

Billy Blog 14.0 | Positief plan in coronatijden

Alhoewel onze pennen virusvrij zijn, heeft het coronavirus ook z'n effect op de business van Billycom. De gaten in onze agenda creatief invullen met eigen copy? Yep, zo zijn we dan! Hoe cool zou het zijn als we nu onze wilde droom najagen en een magazine in elkaar boksen? Zo gezegd, zo gedaan!

Lees meer

Billy Babbel 12.0 | Stagiaire Hilke aan Billy-boord

Ze kwam, ze schreef en ze overwon! Onze stagiaire Hilke Van Nuffelen heeft enkele weken meegedraaid in het Billy-team en maakte indruk met haar schrijftalent. Ook tijdens de coronacrisis bleef ze veilig en virusvrij om ons te ondersteunen. Lees hier haar 'stageverslag'.

Lees meer

Billy Babbel 11.0 | De favoriete lectuur van de Billy's

Als copywriters zijn wij trouwe lezers en kunnen wij ons volledig verliezen in een goed boek. Maar daar blijft het niet bij. Ontdek hier onze guilty reading pleasure.

Lees meer

Billy Blog 13.0 | Een zeemzoete liefdesbrief schrijven doe je zo

Niets zo romantisch als een liefdesbrief schrijven. Heerlijk old school! Krijg je de vlinders maar moeilijk op papier gevat? Voor één keer geeft Billycom geen professionele, maar relationele schrijftips.

Lees meer

Billy Babbel 10.0 | Mindful business

Ik ben een meesterplanner. Ik eet to-dolijstjes voor ontbijt, lunch en diner. Het is zaterdagochtend en mijn meesterbrein heeft een plannetje ...

Lees meer

Billy Blog 11.0 | Billycom schrijft vacatures met impact

Als bedrijf is het niet eenvoudig om nieuwe collega's aan te werven. Hoe kan je mensen overtuigen dat jouw onderneming dé geschikte werkplek is? Door je storytelling door te trekken in je vacature!

Lees meer

Billy Babbel 9.0 | Het verhaal achter onze nieuwe branding

Dinsdag 1 oktober 2019 om 9 uur. Met een gezonde dosis spanning drukten we op de publiceerknop. De nieuwe Billy-branding wordt de wijde wereld ingestuurd. Billycom 2.0 is ready for take-off!

Lees meer

Billy Babbel 8.0 | Wat hebben een jurist en een copywriter gemeenschappelijk?

Ongepland, een tikkeltje tricky, en behoorlijk wat zin voor avontuur: na bijna acht jaar met mijn neus in de wetboeken koos ik voor een job als copywriter. Spannend? Absoluut! Met een waterdicht gameplan en mijn ogen op de horizon kruiste mijn pad dat van Billycom.

Lees meer

Billy Blog 10.0 | 4 eenvoudige tips voor meer leads

Meer leads generen? Je hoeft er geen technische kunsten voor uit te halen! Met deze vier eenvoudige teksttips tover je je websiteleads in no time om naar conversies.

Lees meer

Billy Babbel 7.0 | Billy’s out of office

Een teambuilding met de Billy’s, dat is veel girl power, een flinke dosis creativiteit, een streepje glamour & glitter en een badass attitude. Lees even mee…

Lees meer

Billy Blog 9.0 | Juf Billy in actie

Of we een 4-delige lessenreeks wilden geven over copywriting en content marketing voor een selecte groep UNIZO ondernemers? We waren meteen enthousiast en goten onze expertise in een strak lesprogramma.

Lees meer

Billy Babbel 6.0 | Ben ik verslaafd?

Is een verslaving een verslaving wanneer je er handig gebruik van maakt op je job? No worries! Ik verstop géén gin in mijn bureaulade bij Billycom. (Al ben ik stiekem benieuwd welke schrijfsels dat zou opleveren.)

Lees meer

Billy Babbel 5.0 | Learnings na 2 maanden bij Billycom

Mijn eerste 2 maanden als Billy kort samengevat? Veel koffie, blogs over fluweel behangpapier, nieuwsbrieven over basketbal en enkele belangrijke Billy-lessen...

Lees meer

So Billy 1.0 | Onze zeemzoete nieuwjaarsbrief

We wensen jou een jaar waarin je onderneming bloeit als nooit tevoren, waarin je fris en fruitig opstaat bij elk ochtendgloren. Een jaar waarin je niet enkel aan jouw conditie werkt, maar ook de positie van jouw bedrijf versterkt.

Lees meer

Billy Blog 8.0 | Zin in een WAT-relatie?

Om met Billycom te werken, hoef je (gelukkig) niet links of rechts te swipen voor een ideale match. Een WAT-relatie staat voor Working Apart Together, omdat het fijn is om met jou als vaste klant te werken. Our secret 'date' starts here...

Lees meer

Billy Blog 7.0 | Anonieme ondernemers

Wil jij als ondernemer niet langer anoniem blijven? Lees hier echte cases van echte klanten.

Lees meer

Billy Blog 6.0 │ Zuurstof in de zomer

Na een jaar van rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan is het tijd om nieuwe zuurstof te tanken.

Lees meer

Billy Blog 5.0 | Meer klanten door sterke teksten

Wil jij als ondernemer meer kliks, likes, shares en leads binnenhalen? 3 gouden tips om je nieuwe en trouwe klanten nieuwsgierig te maken…

Lees meer

Billy Babbel 4.0 | Mijn eerste Billy jaar en zoveel gekke plannen en stiekeme dromen later...

Welke checks heb jij het afgelopen jaar afgevinkt op jouw bucketlist?

Lees meer

Billy Babbel 3.0 | Mijn eerste keer...

En ie-de-reen verklaarde me een beetje gek...

Lees meer

Billy Babbel 2.0 | Later als ik groot ben…

Je bent nooit te oud om grote meisjesdromen te realiseren...

Lees meer

Billy Babbel 1.0 | Burgertrutje

Die dag was ik in de Colruyt en gebeurde er dit...

Lees meer

Billy Blog 4.0 | Zelf jouw website schrijven?

Zelf een website schrijven die interessant is voor jouw prospects én voor Google? Start met een goede voorbereiding en deze 10 tips van ervaren copywriters.

Lees meer

Billy Blog 3.0 | De web-reflex

Googelen is voor 95% van de mensen een tweede natuur geworden. Dat is de realiteit. Daarom is het noodzakelijk om je aanwezigheid op het ‘world wide web’ te verzorgen. Hoe zit het met jouw web-reflex?

Lees meer

Billy Blog 2.0 | Blue in business

Hoe vind je als startende ondernemer nieuwe klanten? Billycom testte verschillende formules uit van recepties tot ontbijtsessies, van Voka tot Sofia, van BNI tot het Officenter. In januari scoorde Billycom net geen 100 naamkaartjes. Mooi, maar hoeveel leads heeft dit concreet opgebracht?

Lees meer

Billy Blog 1.0 | Welkom!

Mijn website is een maand online, dus hoog tijd voor de volgende stap: de lancering van mijn Billy Blog. Ik schrijf graag, vooral in mijn hoofd. Aangezien de iBrain nog niet ontwikkeld is, schrijf ik mijn hersenspinsels hier neer om ze te delen met mijn Billy Fans.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x