Billy Blog 12.0 | Een zondagochtend bij Billycom

Billy Blog 12.0 | Een zondagochtend bij Billycom

A Sunday well spent brings a week of content. Dat moet je Myriam Laporte en Walter Vanhese geen twee keer zeggen! Deze ondernemers sloegen de handen in elkaar, scanden hun netwerk en organiseerden met een aantal professionele partners Business Builders for Beauty, Wellness & Hair op zondag 17 november. Een powerworkshop die beautyexperts een professioneel duwtje in de rug geeft. 

Of Billycom enkele straffe copytips wou delen? Natuurlijk! Lees hier het verslag van het allereerste seminarie.

Ontmoeten, ontbijten en ontdekken

07u10: De wekker rinkelt extra vroeg. De Billy’s springen vlot uit bed. Vandaag geen luie zondag, wél een bruisende voormiddag vol pittige presentaties en stevig netwerken. We hebben er nu al zin in!

09u00: Het startschot van het Business Builders event. De locatie? Het Capucienenklooster in Aarschot, een authentieke site gerenoveerd tot een moderne conferentieruimte. Licht, luchtig en pal in het midden van het herfstig stadspark.

09u10: Coffee please! De eerste gasten druppelen binnen en worden meteen getrakteerd op een feestelijk ontbijt met vers fruit, geurende koffie en krakende croissants. Opvallend: alle beautyexperts zien er piekfijn verzorgd en – toepasselijk – op hun zondags uit. Zij hebben duidelijk de skills!

09u45: Founder Myriam heet iedereen van harte welkom op deze eerste editie van de Business Builders. Als schoonheidsspecialiste, onderneemster én beauty business adviser weet ze als geen ander welke taken er nog op je liggen te wachten als je de deur van je salon ’s avonds achter je toetrekt. Een mooie website, een goede verzekering, stapels administratie, … Het publiek luistert, knikt herkennend, en zet zich schrap voor de eerste sprekers.

Billycom geeft copytips aan ondernemers in de beautysector.

Masterclass met een missie: meet the partners!

10u00: Myriam bijt de spits af en benadrukt het belang van een goed inzicht in je cijfers, prijssetting en rendement. Daarna volgt Peggy Van Pivot Point, gespecialiseerd in managementsystemen voor schoonheidssalons. Haar visie? Work smarter, not harder. Of het nu gaat om organiseren, inventariseren of reserveren: de juiste software bespaart je tijd én geld.

10u20: Walter van Skintec neemt de microfoon over en zoomt in op het belang van kwaliteitsvolle, erkende apparatuur voor huidverbetering. Triumfinance maakt het rijtje af en laat het publiek kennismaken met de brede waaier aan verzekeringsproducten, toegespitst op de beauty- en wellnesssector.

10u40: Tijd om de pauzeknop in te drukken! We genieten tijdens een welverdiende break van de heerlijke gebakjes die An van M-eating & more die ochtend zelf nog gebakken heeft. Kraakverse verwennerij vanop de eerste rij.

11u00: Back to business. Karlien van Webhero vertelt hoe een mooie, professionele website het ideale online visitekaartje is. Haar tip? De digitale wereld evolueert sneller dan ooit, en met een tiptop website ben je je concurrenten nét dat stapje voor. En dan neemt Billycom met veel enthousiasme het woord. We leggen uit hoe je met sterke, wervende teksten sneller je doelpubliek bereikt. Hoog scoren in Google? Dat doe je met de juiste SEO zoekwoorden op de juiste plaats. Puzzelen maar!

“Ik was verrast door het belang van goede teksten. Wij weten misschien wel waarover we praten, maar leg dat maar eens vast in een tekst! Je elevator pitch duidelijk neerpennen, een webpagina goed opbouwen, … Niet eenvoudig, wél uitdagend.” – Kristin Verstraete, À l’Etage Medical Beauty

11u20: De laatste sprekers van de voormiddag maken hun intrede. Jens van JayJays dompelt de deelnemers onder in de wondere wereld van online advertising en Google Analytics. Attract, convert, close, manage: vier stappen die hij interactief toelicht met concrete voorbeelden. Tilly van Hallinto sluit de meeting af met het onderwerp waar ondernemers vaak het meest tegenop kijken: administratie. De keyfactoren? Discipline, doorzettingsvermogen en een duidelijk systeem. Succes verzekerd!

Business Builders for Beauty, Wellness & Hair | Billycom presenteert en trakteert beautyexperts op copywritingtips.

Klinken, kennismaken en connecteren

11u50: Afsluiten doet Walter in stijl én met een duidelijke boodschap: als ondernemer is je werk nooit af. Lastige vraagstukken, nieuwe producten, interessante technieken, … Door je regelmatig bij te scholen blijf je niet alleen up-to-date, maar ook on top van je business. Dit seminarie smaakt beslist naar meer: in 2020 staat een Business Builders 2.0 zeker op de agenda. Of Billycom dan opnieuw van de partij is? Wie weet!

12u00: Klinkende glazen en lachende gezichten: it’s a wrap! Gesprekken zoemen, kaartjes worden uitgewisseld en het lunchbuffet wordt feestelijk toegetast. De deelnemers trekken tevreden huiswaarts met extra kennis, connecties én een goedgevulde goodiebag. Ook wij verlaten het pand met positieve vibes en betrappen onszelf erop dat vroeg opstaan op zondag nog nooit zo leuk was.

“Belangrijk in onze sector? Een website met originele teksten. Als ik iets opzoek, stoot ik vaak op verschillende websites met identieke teksten. Jammer, want niemand is op zoek naar een copy-paste.” – Cindy Verduystert, Picobello Nails&Beauty

Hou de Business Builders website in de gaten voor nieuwe seminaries op maat van beautyexperts. Je bedrijfscommunicatie intussen onder de loep laten nemen door professionele copywriters? Met vijf vrouwen aan zet, is Billycom hét copywritingbureau voor je teksten over beauty, wellness & hair.

Billy Blog 12.0 | Een zondagochtend bij Billycom

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x