ADVOCON

Billycom casefiles: Advocon 

Een professioneel online visitkaartje: dat was de vraag waarmee Advocon aanklopte bij Billycom. Als advocatenkantoor in hartje Aarschot, dragen ze transparant en toegankelijk juridisch advies hoog in het vaandel. En die toegankelijkheid wilde het kantoor ook online verderzetten, met een vindbare website en glashelder taalgebruik. Billycom schoof aan tafel met de partners, zoomde in op de expertises en schreef begrijpelijke websiteteksten met de juiste tone of voice.  

The Client

De prille jaren ’70. Tot zover reiken de roots van advocatenkantoor Advocon, een gevestigde waarde in Aarschot. Aan het stuur? Vennoten Luc Collin, Reinilde Hendrix en Anneleen Willocx. Als ervaren advocaten staan ze dicht bij het recht én bij de mensen. Denk: bemiddelen waar kan en denken in termen van praktische oplossingen. High-level legal expertise, maar in mensentaal, we like it!

The Job 

Advocon adviseert, bemiddelt en procedeert in meer dan 10 juridische disciplines. Van familierecht en verkeersrecht, over burenhinder en de invordering van facturen. Hoe zorg je ervoor dat cliënten het bos door de bomen zien? Challenge accepted!

How we did it

1 | Interview met vennoten Luc, Reinilde en Anneleen 

Geen persoonlijke webcopy zonder diepte-interview. En de legal copywriters van Billycom durven doorvragen! Welke vragen stellen cliënten bij een case rond huurrecht? Wat met Salduz-dossiers en Pro-deo bijstand? Welke waarden streven de advocaten na in hun dossieropvolging? Legal copywriter Ellen luisterde, noteerde en capteerde, om zo een globaal beeld te krijgen van de Advocon-workflow.

2 | SEO? Check! 

Een begrijpelijke website betekent voor Billycom twee zaken: teksten die vlot klikken met het doelpubliek én goed scoren in Google. Daarom trappen we elk websiteproject af met een grondige SEO keywords-analyse. Welke zoekwoorden tikken cliënten in in Google? Particulieren zoeken immers sneller op ‘uit elkaar gaan’ dan ‘EOT’. Learnings die de ranking van de website een boost geven!  

3 | Legal copywriting     

Na een SEO-check, scherpen we de pennen voor de websiteteksten. Full focus, want legal copywriting schrijf je met oog voor detail! We gaan voor herkenbare, makkelijk scanbare expertisepagina’s: een intro met cliëntvragen, een krachtige kantoorpitch en een paragraaf die in enkele zinnen de belangrijkste principes van het rechtsdomein uiteenzet. De kantoorvoorstelling op de home en ‘over ons’-pagina schrijven we stijlvol, correct en uitnodigend. Job done right!     

The Result

“Onze nieuwe website blies een frisse wind door ons kantoor. Voordien hadden we wel een domeinnaam, maar stond er slechts één pagina online. Vandaag vinden cliënten heel wat informatie terug op onze website en bieden we transparantie over onze werking en tarieven. Daarnaast is het – zeker in de juridische sector - een groot pluspunt om mee te zijn op het vlak van digitalisering.” - Anneleen Willockx, Advocon

www.advocon.be


ADVOCON

RAVAGO BUILDING SOLUTIONS

Ravago Building Solutions, al meer dan 65 jaar een ronkende naam zijn in de bouwsector, klopte in 2020 bij Billycom aan. Onze contentexperts legden de fundering met een interactieve workshop, tekenden een solide contentstrategie uit en gingen van plan naar praktijk met straffe contentmarketing.

Lees meer

LIVING STONE

Vastgoed gaat snel. De groei van vastgoedspecialist Living Stone mogelijks nog sneller. Hoe draag je sterke ambities van verschillende vestigingen uit in een uniforme, warme communicatiestijl? Billycom nam het voortouw in de futureproof marketingstrategie en bijhorende contentcreatie.

Lees meer

UMAIN

De boekhouder is met uitsterven bedreigd. Toch als we de lijst met knelpuntberoepen mogen geloven. Om niet alleen méér maar ook het juiste talent aan te trekken, brachten we de communicatie en employer branding van Umain in lijn met hun unieke DNA.

Lees meer

EASY LIFE

Huishoudhulp is al jaren een vaste klant op de lijst van knelpuntberoepen. Voor bedrijven in de schoonmaaksector is het dus een absolute must om in te zetten op een sterk werkgeversmerk. Dienstenchequebedrijf Easy Life schakelde Billycom in voor aantrekkelijke employer branding via authentieke socialmediacontent.

Lees meer

LAURIUS

Je bedrijfscultuur en strategie zijn continu in ontwikkeling. Geen betere manier om een nieuwe wind door je imago te blazen dan via een rebranding! Ook advocatenkantoor Laurius had dit begrepen en klopte aan bij Duval Branding en Billycom voor een visuele én tekstuele transformatie.

Lees meer

PREMED

Arbeidswelzijn is geen nice to have, maar een absolute must. Om hun nieuwe branding kracht bij te zetten en hun online vindbaarheid te boosten, lanceerde Premed in het najaar van 2022 een nieuwe website. Billycom scherpte de pen voor professionele SEO-teksten.

Lees meer

ARVESTA

Je medewerkers zijn je eerste ambassadeurs. Belangrijk dus om hen geïnformeerd en geïnspireerd te houden. Maar hoe pak je dat aan als je organisatie in totaal 250 winkels en 2.100 experts omvat? Arvesta schakelde Billycom in om hun interne communicatie te boosten met een tweewekelijkse nieuwsbrief.

Lees meer

IMMO JAN STAS

Vastgoed bulkt van clichés. En dat is zonde voor vastgoedkantoren die écht het verschil willen maken. Daarom maken we er bij Billycom onze missie van om vooral de expertise en gepassioneerde mensen binnen de sector te laten spreken. Daar is de nieuwe website van Immokantoor Jan Stas alvast een mooi voorbeeld van!

Lees meer

HAPPY VOLCANO

Het juiste talent aantrekken, begint bij je website. Zeker als je op zoek bent naar nicheprofielen in de IT-sector, zoals game developers. Dat had Happy Volcano goed begrepen. Het eigenzinnige, Belgische gamebedrijf schakelde Billycom in voor Engelse SEO-copywriting op maat.

Lees meer

TARGET RECRUITMENT EN ELMOS

Pionieren in werving, selectie en consultancy: de Elmos Group doet het meer dan 25 jaar met verve in de wereld van IT en engineering. Maar in een hyperconcurrentiële markt, stijgt de nood aan een sterk online uithangbord. Enter Billycom!

Lees meer

KOM OP TEGEN KANKER

De bruisende campagne- en communicatiedienst van Kom op tegen Kanker geeft het beste van zichzelf om correcte informatie op maat van patiënten, familie, vrijwilligers en het grote publiek te verspreiden. Als een warm team met zo’n mooie missie strategische communicatieversterking zoekt, snelt Billycom te hulp voor de goede zaak!

Lees meer

DELOITTE DIGITAL

Deloitte Digital stond samen met de Brusselse regering mee aan de wieg van het pioniersproject SmartMove, de intelligente kilometerheffing in Brussel. Ze schakelden Billycom in voor de SEO-copywriting van de nieuwe website. Begrijpelijke overheidscommunicatie met een hoge Google-score? Our cup of tea!

Lees meer

NELISSEN GRADE

“Hoe kunnen wij als gerenommeerd advocatenkantoor stagiairs en nieuwe collega’s aantrekken?” Nelissen Grade legde deze vraag neer bij contentmarketingbureau Billycom dat antwoordde met een uitgekiende employer branding-strategie.

Lees meer

TOBBACK & TIMMERMANS

Advocatenkantoor Tobback & Timmermans, gelegen in de Tiensestraat in Leuven, bouwde de voorbije jaren een mooi lokaal cliënteel uit. Billycom maakte de vertaalslag naar een warm online verhaal, waarin de persoonlijke touch met de doelgroep centraal staat.

Lees meer

UNIQUE

Unique is een straffe speler in werving en selectie, die aan de lopende band communiceert met collega’s, klanten en kandidaten. Billycom zet met plezier haar schouders onder overtuigende mailings, knallende slogans, vlotte vacatures en informatieve whitepapers.

Lees meer

DE HOORN

De Hoorn wou het nieuwe jaar stevig inzetten met een nieuwe, catchy website. Voor dit topproject sloeg Billycom de handen in elkaar met webbouwer Vector Bross. Het resultaat? Een blitse website en straffe teksten met een wauw-effect dat naar adem doet happen.

Lees meer

THOMAS MORE

Back to school! Billycom trok terug naar de schoolbanken en daar we hadden een goede reden voor. Hogeschool Thomas More contacteerde ons voor het uitschrijven van visieteksten en videoscripts. Een opdracht waarvoor we met veel plezier alle krijtjes uit de kast haalden.

Lees meer

SOFIE DUMONT

De enige echte ladychef Sofie Dumont? Hell yeah! In een geslaagde samenwerking met websitebouwer Dev+, schreef Billycom SEO-teksten voor Sofies nieuwe state-of-the-art website. Kortom, een opdracht voor Billycom om duimen en vingers bij af te likken.

Lees meer

THE GREENKEEPER

Met een vleugje glitter op het toetsenbord en content in de vingers sloten we 2020 af met een digitaal eindejaarsmagazine. Of we dit ook voor onze klanten doen? Of course! The Greenkeeper vroeg aan Billycom om haar inspiratie om te zetten in een uniek bedrijfsmagazine. Een geslaagd, groen resultaat!

Lees meer

PAPIER PRESENT​

SEO-teksten schrijven voor een nieuwe, uitgebreide website? Verpakkingsspecialist Papier Present stelde de vraag aan Billycom en we antwoordden met krachtig pennenwerk. We doken in de wondere wereld van bedrukte draagtassen, geschenkdozen en verzendverpakkingen. Time to unbox!

Lees meer

LE CONCERT OLYMPIQUE

"Ik heb Petra leren kennen en waarderen als een talentrijke, professionele en gedreven persoonlijkheid die qua PR & communicatie een belangrijke rol speelt binnen ons Beethovenorkest."

Lees meer

ARANEA LABS

"Als software developers schrijven wij perfect in Nodejs of PHP, maar voor het schrijven van onze website wilden we onze boodschap helder verwoorden in begrijpbare taal. Opdracht geslaagd dankzij Billycom."

Lees meer

WEBHERO

"Nog niet zo lang geleden viel je onze bureau binnen met een cake en de boodschap: “Hallo, ik ben de nieuwe buurvrouw”. Ondertussen is onze samenwerking uitgegroeid tot echt teamwork. De laatste maanden hebben we samen toffe projecten opgeleverd. Bedankt voor deze super samenwerking."

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x